2022. május 26-án váratlanul elhunyt Ray Liotta, aki már nem érhette meg utolsó filmje premierjét. Galériás összeállításunkkal most rá emlékezünk.

Pályafutását kisebb sorozatokban kezdte, többek között az 1983-ban megjelent Casablancában, majd az ABC Our Family Honor című sorozatában játszott. Első nagyjátékfilmes szerepét az 1986-os Valami vadságban kapta, amelyét Golden Globe-díjra is jelölték.

Színészi karrierjében az 1990-ben megjelent Nagymenők című film hozta meg az első áttörést, amelyben Henry Hill karakterét alakította, és amelyben olyan sztárokkal szerepelt együtt, mint Robert De Niro, Samuel L. Jackson és Joe Pesci.

További ismert szerepei a Menekülés Absolomból, a Felejthetetlen, a Copland, az Angyali üdvözlet, a Lassú tűz és a Faterok motoron című filmekben láthatók.

Ray Liotta 2005-ben Primetime Emmy-díjat nyert a Vészhelyzet című sorozat mellékszereplőjeként. A szériában Charlie Metcalfot, egy alkoholista egykori elítéltet alakított, aki májzsugorral kapcsolatos betegséggel került kórházba.

A Deadline magazin értesülései szerint Ray Liotta álmában hunyt el, a színész halálakor a Dominikai Köztársaságban tartózkodott, ahol épp a Dangerous Waters című filmen dolgozott. Lányát, Karsent és menyasszonyát, Jacy Nittolót hagyta hátra.

Liotta karrierje az elmúlt években ismét fellendülőben volt, A maffia szentjei, a Házassági történet, Az ifjú Sheldon és az Üzenetek című produkciókban is játszott, valamint nem sokkal a halála után debütált az Apple TV+-on a nagysikerű Fekete madár című szériája.