Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Fekete madár (2022)

Black Bird
Filmadatlap
 
31
Szereplők
8
Vélemények
6
Képek
2
Videók

Galéria (6)

Taron Egerton
Taron Egerton
Ray Liotta

Videók (2)

 
Stjepnik1   2023. 02. 12.

legújabb vélemény

0
A legjobb sorozat, amit mostanában láttam

Izgalmas, fordulatos sztori, fergeteges színészi játék. Véletlenül akadtam rá, de hatalmas meglepetés volt. Nálam ez a sori bekerült a TOP5-be.

 
Candy   2022. 08. 17.

2
A tökéletes thriller

Olvasni még nem, de filmen láttam már Dennis Lehane történeteket (Titokzatos folyó, Viharsziget) és az író neve nekem már garancia arra, hogy minőségi munkát láthatok. Nem csalódtam ebben a sorozatban (sem). Számomra tökéletes cselekmény, van eleje, közepe és vége és, hogy megemlítsem, hogy az indíték is megvan, nem a néző találgat, hanem logikusan megoldva elénk tárja azt. A képi világa remek, a vágás szintén, szerintem technikailag is rendben van a film, bár a szakmában lévők ezt nálam biztos jobban (át)látják majd. A színészek meg egyszerűen: Bravo! Fantasztikus játék, micsoda arcmimika, testjáték... Azt a mindenit! Végigvitt történet, ami az elejétől kezdve fenntartja a néző érdeklődését. Nem laposodik el, minden eleme a helyén van. Zseniális párbeszédek, izgalmak tarkítják a sorozatot. Durván darálós. Ajánlom azoknak is, akik nem bírják a véres thrillereket/krimiket, mert itt bizony nem ezé a főszerep. Ez a sorozat az intelligenciájával, a főszereplő sármos mosolyával (csak, hogy a női nézőket is meggyőzzem) és a páratlan megoldásával vesz minket le a lábunkról. Az Apple tv megint hozta a színvonalat (vagy talán túl is teljesített). Lehengerlő mestermunka!

 
Robinson76   2022. 08. 06.

1
Börtöndráma a javából

Egy korábban ismert és ünnepelt amerikai futballistát 120 havi börtönbüntetés letöltésére ítélnek, azonban kap egy hihetetlen lehetőséget: marad a fegyházban, letöltve a teljes büntetését, vagy segít a hatóságoknak, és bevonul egy börtönbe, ahol, ha sikerül összebarátkoznia a sorozatgyilkossal és még a fellebbezése előtt kiszed belőle egy beismerő vallomást, akkor azonnal törlik büntetését, és szabadul. Egy igaz történet alapján készített, remek és kellően csavaros, bár kissé lassan építkező börtön(ös) dráma ez, mely véleményem szerint: kihagyhatatlan!

 
Török389133   2022. 09. 22.

1

Nem volt rossz, a színészi játékok tényleg jók, de eléggé el volt nyújtva, filmként sokkal jobb lett volna.

 
szabo123   2022. 07. 04.

1

Soha nem hallottam még ezekről az eseményekről, így teljesen a sötétben tapogatóztam, és az első két epizódot abszolút imádtam.

 
Zsófia   2022. 07. 08.

1

Taron Egerton színészi játéka messze felülmúlja azt, amit korábban csinált. A történet egy kicsit elavult - drogügyletek és minden, de a színészi játék kárpótol ezért a hiányosságért.

 
CURICA88   2022. 09. 01.

0
Picivel nagyobb durranásra számítottam

Minimum egy Oscar járna Paul Walter Hausernek a gyilkosnak. Néha nevettem a beszólásain, néha megsajnáltam. Taron Egerton játéka, egy idő után monotonná vált számomra, viszont a rendőrnő túljátszotta a szerepét. Az első három részt látva bíztam benne, hogy tartani tudják ezt a szintet, mert nagyon izgalmas volt. Sajnos nem így történt. A negyedik és az ötödik rész egy kicsit ellaposodott. A befejező részben vártam a nagy durranást, elhunytak felkutatása stb. , de ez elmaradt. Nem szólt nagyot.

 

A stúdió "Hans Bubby" cím alatt dolgozott a sorozaton és titokban forgattak New Orleans-ban. A projekt csak később kapta a Fekete madár nevet.

(Hupka Adrián)