Sean Penn: Nem én leszek a következő Liam NeesonA kép forrása: Open Road Films

Az Oscar-díjas színész tagadja, hogy ő is Liam Neeson útjára tért, és belépne a korosodó akciósztárok egyre növekvő körébe.

Jövő héten debütál a mozikban a Sean Penn főszereplésével készült A cél, mely kapcsán sokan már előre vetítették, hogy Liam Neeson (Elrabolva franchise),  Kevin Costner (3 nap a halálig) és Pierce Brosnan (November Man ) után Penn is az akciófilmektől várja karrierjének másodvirágzását.

Az 54 éves, kétszeres Oscar-díjas színész azonban tagadja, hogy erről lenne szó.

"Liam Neeson szerintem fantasztikus. De ő majd két méteres, mély tónusú hanggal, maszkulin figura, egy nagyon jó ember, aki azonban [utalva az Elrabolva-filmekre] azzal törődik, hogy megmentse szeretteit" - mondta a színész az Associated Pressnek adott interjújában. "Én alig vagyok 170 centi, a karakterem pedig alapvetően csak magával törődik" - tette hozzá.  

Abban, hogy Pennt sokan kollégájához hasonlítják, nagy szerepet játszik, hogy a A cél-t a Neeson karrierjének új lökést adó Elrabolva rendezője, Pierre Morel készítette, valamint az, hogy a két karakter katonai múltja több ponton is hasonlóságot mutat.

Mint ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a 62 éves Neeson az utóbbi időkben többször is hangot adott annak, hogy záros időn belül felhagy az akciófilmekkel. Úgy tűnik, jókor kapcsolt, ugyanis legutóbbi filmjei már korántsem közelítik meg az Elrabolva franchise sikereit. A Neeson főszereplésével készült Éjszakai hajsza ugyan nálunk nem szerepelt rosszul, de a tengerentúlon és a világ többi részén alaposan elhasalt.

A A cél 2015. március 26-án debütál a hazai mozikban.