65 éves Sharon Stone: 5 kihagyhatatlan film, amit látnod kell a színésznőtől!

Ma ünnepli 65. születésnapját a '90-es évek Hollywoodjának egyik megkerülhetetlen ikonja, Sharon Stone. A színésznő igen hosszú és tartalmas pályafutást tudhat a háta mögött, megannyi nagyszerű (és nem kevés könnyen felejthető) mozival fűszerezve. Hogy kinek melyik a kedvence, ki szerint melyek Sharon Stone legjobb filmjei, arról sokat lehetne beszélgetni. Mi most a születésnapja alkalmából megmutatjuk, hogy szerintünk melyik az az öt Sharon Stone-film, amit egyszerűen nem szabad kihagyni.

#5

71 Hervadó virágok  (2005)

(3) (8)

dráma | misztikus | road movie | romantikus | vígjáték

Amikor Sherry (Julie Delpy) szakít Don Johnstonnal (Bill Murray), a zárkózott férfi újra egyedül találja magát. A férfi a múltján tűnődik, amikor egy levelet kap volt... több»

Amikor Sherry szakít Don Johnstonnal, a zárkózott férfi újra egyedül találja magát. A férfi a múltján tűnődik, amikor egy levelet kap volt szeretőjétől. A levél szerint Johnstonnak van egy 19 éves fia, akivel esetleg felvehetné a kapcsolatot. Don hamarjában a dolgok végére akar járni, a hosszú útra elkíséri legjobb barátja és egyben szomszédja, Winston. Mivel azonban a levelet név nélkül adták fel, Don kénytelen sorra végiglátogatni volt szeretőit. Korábbi szerelmei közt kutatva a férfi sokkal többet talál, mint amit keresett. Sharon Stone is az egyik ilyen szeretőt, egy megözvegyült anyát alakít, szinte az egyetlen karaktert, aki meleg szívvel fogadja Dont. Bár csak apró szerep jutott neki, ez mégis a film egyik kulcsfigurája lett.
#4

67 Az óriás  (1998)

(5)

dráma | vígjáték

Kevin jószívű és jó eszű srác, de megkeseríti az életét, hogy egy ritka betegségben szenved. A szomszédban lakó Max éppen az ellentéte: testileg túl-, szellemileg... több»

Sharon Stone a filmben a főszereplő fiú édesanyját alakítja, és játéka kiállta az idő próbáját. Kevin jószívű és jó eszű srác, de megkeseríti az életét, hogy egy ritka betegségben szenved. A szomszédban lakó Max éppen az ellentéte: testileg túl-, szellemileg alulméretezett, és az iskolában is csak bukdácsol. Amikor tanulópárként egymás mellé kerülnek, magolás helyett nekilátnak, hogy új életet leheljenek kedvenc olvasmányukba, Arthur király történetébe. Az ismét megelevenedő múltban fontos szerephez jut Kevin gyönyörű anyja, és a gonosz Fekete Lovag, akit Max börtönviselt apja személyesít meg.
#3

akció | sci-fi | thriller

A titkosügynököt, Doug Quaidet egy különleges eljárásnak vetik alá, mely folyamán kitörlik emlékeit, azonban a férfi beleszeret az ítéletet végrehjató nőbe. Quaid gyanakodni... több»

Bár nem ő a főszereplő benne, Sharon Stone nagyszerűen hozta benne a csábos feleséget, akiről végül kiderül, hogy csak a gonoszok beépített ügynöke. Még egy kis cicaharc is belefért. A XXI. század végén járunk, 2084-et írunk. Doug Quaidet olyan különleges eljárásnak vetik alá, amivel a férfi emlékeit teljesen összekuszálják. Így akarják megakadályozni, hogy emlékezzen arra, amire szerintük nem kellene. Egy napon azonban Quaid mégis ráébred arra, ki is ő valójában. Ez a felismerés pedig arra készteti, hogy a Marsra utazzon, és ott felvegye a harcot egy kíméletlen gengszterrel, aki romba döntötte életét. A bolygóra érve azonnal feltűnik neki, hogy a bűnöző is felkészült már az érkezésére. Quaidnek rá kell jönnie arra, hogy senkiben sem bízhat, mert szinte mindenki az életére tör. Menekülnie kéne, de a bosszú visszatartja, és felveszi a harcot a kegyetlen gonosztevővel...
#2

81 Elemi ösztön  (1992)

(35) (32)

dráma | erotikus | misztikus | thriller

San Franciscóban egy sorozatgyilkos szedi áldozatait, mindegyikük férfi. A gyanú Catherine Tramellre (Sharon Stone) terelődik, ugyanis az írónő az egyik regényében nagyon hasonló... több»

Talán Sharon Stone leghíresebb filmje, de garantáltan a leghíresebb villantása. San Franciscóban egy sorozatgyilkos szedi áldozatait, mindegyikük férfi. A gyanú Catherine Tramellre terelődik, ugyanis az írónő az egyik regényében nagyon hasonló gyilkosságokat ír le. A nyomozást Nick Curran vezeti. A férfi már évek óta tiszta, de korábban alkohol- és drogproblémákkal küzdött. Nick nem tud, vagy nem akar ellenállni Catharine csábításának, ráadásul Beth-nek, a rendőrségi pszichológusnak is furcsa szerep jut az ügyben.
#1

90 Casino  (1995)

(41) (20)

dráma | krimi

Az igaz történeteken alapuló film a hetvenes évek Amerikájában játszódik, középpontjában a pénz, a telhetetlenség, a szenvedély és az egészségtelen mértékű ambíció... több»

Sokak szerint a valaha készült egyik legjobb film volt és nem csak a zseniális szereposztás miatt. A valós események ihlette mozi törétnete egy hazárdjátékosról szól, aki megkapja egy kaszinó felügyeletét. Hamar meggazdagodik, feleségül vesz egy egykori prostit, gyereke születi, vagyis egyenesbe jön az élete. Aztán feltűnik egy gyerekkori barát, aki immár a maffai elsőszámú bérgyilkosa és minden rosszra fordul. A filmben Sharon Stone Gingert, a prostit alakítja, aki idővel belefásul a szürke hétköznapokba és volt szeretője és a drogok oldalán keres vígaszt.