Bár a színész tudja, hogy sokat köszönhet Michael Baynek, ez nem akadályozza abban, hogy elég kemény kritikát fogalmazzon meg a Transformers-filmekkel kapcsolatban, melyekből ő maga is aktívan kivette a részét főszereplőként.

Shia LaBeouf 2007 és 2011 között a Transformers filmek főszereplőjeként vált nemzetközi szinten ismertté, de Megan Fox után ő is távozott a franchise-ból mondván, valami megváltozott, és nem élvezi már Sam Witwicky szerepét. Így, Michael Bayjel ellentétben állta a szavát, és az 2014-es Transformers: A kihalás kora már nélküle forgott.

Az idén 31 éves színész karrierjéről az Esquire készített átfogó riportot, így került szóba ismét a Transformers széria.

"Az volt a gondom ezekkel a filmekkel, hogy teljesen jelentéktelennek éreztem őket. Rohadtul elkéstek velünk. Mindeközben eszedbe jutnak olyan alkotások, mint az Szelíd motorosok, a Dühöngő bika, Robert De Niro, Martin Scorsese és Dennis Hopper, és értéket látsz bennük. Mindeközben pedig energon kristályok után hajhászok. Nagyon nehéz tenni a dolgod, miközben azt érzed, ez mindennek az ellentéte, amiért ezen a bolygón vagy" - fogalmazott keményen a LaBeouf.

Az interjú további részében Steven Spielberg is kapott hideget-meleget a Indiana Jones és a kristálykoponya királyságáért, bár azt elismerte, hogy Spielbergnek és Baynek is sokat köszönhet a karrierjéért.

A színészt legutóbb a Borg McEnroe -ban láthattuk az ikonikus sportoló szerepében, következő filmjét, az Cukorsólyomt idén mutatják be az amerikai mozik.