Csaknem huszadik születésnapját ünnepelheti a Halálos iramban franchise, a széria készítői pedig nyolc epizód után úgy döntöttek, készítenek egy spin-offot is, így az idei év egyik legnagyobb várományosának számít a Halálos iramban: Hobbs és Shaw.

Dwayne Johnson és Jason Statham  karaktere az ötödik és a hatodik részben bukkant fel, most pedig saját fejezetet is kaptak a történetben, amelyben a főellenséget ezúttal Idris Elba alakítja. Bár a Halálos iramban filmek mindig is vegyes kritikai fogadtatásban részesültek, a franchise-nak mára már egy stabil és úgy tűnik, megingathatatlan rajongói bázisa épült ki.

A mozikba már megérkezett a produkció, a RottenTomatoes portálon pedig máris 71 százalékos értékelést ért el, ráadásul az első kritikák is megérkeztek:

„Jason Statham felel az akcióért és a nevetésért, ez tény. A fő probléma mégis az, hogy a mutatványok és az akciók egyre gyakrabban ismétlik egymást” – írja a Rolling Stone magazin kritikusa, Peter Travers.

„A Hobbs és Shaw hozza az összes szokásos dolgot, amit korábban megismertünk, csak éppen nem a szokásos módon” – jegyzi meg Mick LaSalle, a San Francisco Chronicle szerzője.

A kritikusok többsége elismerően nyilatkozik a film akciódús elemeiről, ami talán nem is meglepő, hiszen a rendező David Leitch korábban olyan produkciókon dolgozott, mint a Deadpool 2John Wick és az Atomszőke. Minderről pedig mától a hazai nézők is meggyőződhetnek, hiszen a Hobbs és Shaw hozzánk is megérkezett.