Streaming tipp: A 10 legjobban várt sorozat, amit még 2023-ban látni fogsz

Mivel a szórakoztatóipar az írók és színészek sztrájkja miatt átalakulóban van, az őszi tévés évad új kínálata - amely még a streaming korszakban is ünnepi alkalom a tévérajongók számára - összességében halványabbnak tűnik és a szokásosnál is bizonytalanabbak a pontos megjelenések.

Az biztos, hogy rengeteg izgalmas új sorozat van úton, például az Apple TV+-on a Brie Larson által vezetett Minden kémia vagy épp Shawn Levy Netflix szerelem-projektje, a Magyarországon forgatott A láthatatlan fény és ezen műsorok debütálási dátumai továbbra is fixek.

Önző módon szomorúak vagyunk, de természetesen gyakorlatilag megértjük a helyzetet. És reméljük, hogy az alábbi őszi tévéelőzetes-listánkban szereplő időpontok maradnak a helyükön, és mindenki hamarosan és boldogan - visszatérhet a munkába.

#10

akció | kaland | sci-fi

Apple TV+

Godzilla és a Titánok közötti csata után játszódó sorozat, amely során kiderül, hogy a szörnyek valósak. Egy család útját követhetjük nyomon, ahogy feltárják eltemetett... több»

Ez a sci-fi dráma a Legendaryvel együttműködésben készül, és ugyanabból a filmes univerzumból származik, mint a Godzilla (2014), a Kong: Koponya-sziget (2017), a Godzilla: A szörnyek királya(2019), a Godzilla vs. Kong (2021) és a hamarosan érkező folytatás, a Godzilla x Kong: Az új birodalom. A Godzilla és a Titánok csatája után játszódó sorozat megerősítette, hogy a szörnyek valódiak, a sorozat "két testvér nyomába ered apjuk nyomdokain, hogy felfedjék családjuk kapcsolatát a Monarch néven ismert titkos szervezettel. A nyomok a szörnyek világába vezetik őket, és végül a nyúl üregébe, Lee Shaw katonatiszthez. A sztori az 1950-es években és fél évszázaddal később játszódik, ahol a Monarchot fenyegeti, amit Shaw tud".  Az utazás három generáción átível, és olyan titkokat tár fel, amelyek mindent megváltoztathatnak. A kalandot az Apple TV+ szállítja nekünk novemberben.
#9

akció | animáció | kaland

Netflix

A nagysikerű kultfilm, a Scott Pilgrim a világ ellen folytatása anime sorozat formájában az eredeti sztárok, köztük Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Chris Evans és Anna... több»

A 2010-es Scott Pilgrim a világ ellen című film nem teljesített jól a kasszáknál, de azóta kultikus klasszikussá vált. Ebben a nyolc epizódból álló animációs sorozatban - amelyben az eredeti szereplőgárda tér vissza szinkronhangként, és amely Bryan Lee O'Malley képregényein alapul, amelyekből a film is készült - Scott Pilgrimnek le kell győznie álmai nőjének gonosz exeit. Mindezt a Netflixen teszi majd, november 17-től.
#8

77 A láthatatlan fény  (2023)

(6) (2)

dráma | háborús | történelmi

Netflix

Marie-Laure, a vak francia tinédzser és Werner, a német katona története, akiknek útjai a megszállt Franciaországban találkoznak, amikor mindketten megpróbálják túlélni a... több»

A négyrészes limitált sorozat egy vak francia lány és az apja történetét meséli el, akik a Netflix logline-ja szerint "egy legendás gyémánttal menekülnek a németek által megszállt Párizsból, hogy megakadályozzák, hogy az a nácik kezébe kerüljön". Útközben meglepő kapcsolatokra lelnek - emberekben, reményben és hitben.  Anthony Doerr 2017-es Pulitzer-díjas regénye alapján. Bemutató a Netflixen, november 2.-án.
#7

86 Minden kémia  (2023)

(3) (1)

dráma

Apple TV+

Az 1950-es években járunk, amikor a nőknek a háztartási szférában van a helyük. Így hiúsul meg Elizabeth Zott tudósi karrierjéről szőtt álma is. Miután kirúgják a... több»

Az 1950-es évek elején játszódó dráma egy reményteljes tudóst követ, aki elfogadja a főzőműsor vezetését, miután kirúgják a laborból. Ezután "nekilát, hogy a recepteknél sokkal többre tanítsa az elfeledett háziasszonyok nemzetét - és a hirtelen odafigyelő férfiakat -". Bonnie Garmus 2022-ben megjelent azonos című bestsellere alapján. Apple TV+, október 13.-tól.
#6

75 Az Usher-ház bukása  (2023)

(13) (1)

dráma | horror

Netflix

Mike Flanagan univerzuma egyre bővül, ezúttal Edgar Allan Poe 1839-ben megjelent, The Fall of the House of Usher című novelláját dolgozza fel a legújabb sorozatában. A horrordráma... több»

Edgar Allan Poe műve alapján a gyógyszerbirodalmat felépítő, kegyetlen Usher testvérek a család titkait fedezik fel, amikor az örökösök egy titokzatos nő keze által kezdenek meghalni a múltjukból. Ez a limitált sorozat valószínűleg Mike Flanagan ("The Haunting of Hill House") utolsó Netflix-projektje, mivel azóta cégének teljes szerződése az Amazonhoz került. A megjelenés a Netflixen, október 12.-én esedékes.
#5

80 Gen V  (2023)

(5) (2)

akció | kaland | vígjáték

Amazon Prime Video

A fiatal 'hősök' próbára teszik fizikai, szexuális és erkölcsi határaikat, miközben a legjobb városokban a legjobb szerződésekért versenyeznek. Az Amazon Prime nagysikerű The... több»

A The Boys spinoffja kiterjeszti az univerzumot egy rangos, csak szuperhősöket oktató főiskolára, a Godolkin Egyetemre. A szokásos főiskolai problémákon túl, amelyekkel a gyerekek szembesülnek, ezek a diákok megtanulják használni a szupererejüket is, és kénytelenek eldönteni, hogy hősök vagy gonosztevők - amikor rájönnek, hogy "valami nagyobb és baljóslatú dolog folyik az iskolában". Az Amazon Prime Video-n tobzódhatunk újra az erőszakban szeptember 29.-től.
#4

akció | krimi | thriller

Amazon Prime Video

Egy szállodalánc történéseibe nyerhetünk bepillantást, amely valójában bérgyilkosoknak ad otthont.

A háromrészes streaming előzménysorozat - amely a Starztól a Peacockhoz vándorolt, nálunk pedig még nem tudni, melyik szolgáltatón nézhetjük majd - "a John Wick-univerzum ikonikus, bérgyilkosoknak szánt hotel eredetét tárja fel egy fiatal Winston Scott szemén és tettein keresztül, amint az 1970-es évek New Yorkjának poklába rántják, hogy szembenézzen a múltjával, amelyről azt hitte, hogy már maga mögött hagyta". A sorozatot olyan húzónevek viszik, mint Mel Gibson. Külön érdekessége, hogy ezt a szériát is Magyarországon forgatták!
#3

76 A vadonban  (2023)

(2)

dráma | thriller

Amazon Prime Video

Egy fordulatos szerelmi történet a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” helyett rémálommá változik. több»

Bár Liv és Will látszólag csillogó, szilárd házasságban élnek New Yorkban, mindez megváltozik, amikor a nő megtudja, hogy a férfinak viszonya van. A férfi meggyőzi, hogy menjenek el álmai útjára, és próbálják meg jóvátenni; a lány beleegyezik, mivel "egészen más kilátásokat lát - egy olyan tájat, ahol állandóan balesetek történnek" és "a tökéletes helyet a bosszúhoz". Az Amazon Prime Video hozza el nekünk ezt a sorozatot, szeptember 15.-ével.
#2

dráma | misztikus | vígjáték

Disney+

Nella egy afroamerikai szerkesztőasszisztens, aki egy fehér New York-i kiadóvállalatnál dolgozik, és aki izgatottan várja, hogy megérkezzen az új munkatársa. Róla viszont... több»

Nella, a szerkesztőségi asszisztens, belefáradt abba, hogy ő az egyetlen fekete lány a cégénél, ezért nagyon izgatott, amikor Hazelt felveszik. De ahogy Hazel csillaga emelkedni kezd, Nella kifordul magából, és rájön, hogy valami baljóslatú dolog folyik a cégnél. A Zakiya Dalila Harris regénye alapján készült dráma a szerkesztőségi asszisztens Nellát, az egyetlen fiatal fekete nőt követi. A sorzat a Hulura fut be szeptember 13.-án.
#1

60 Bölcsőrablók  (2023)

(3)

dráma | fantasy

Apple TV+

Egy elrabolt fiú története, akit egy alternatív New Yorkban, egy varázslatos világban próbálnak megtalálni. több»

A Victor LaValle azonos című bestsellerén alapuló The Changeling/Bölcsőrablók "felnőtteknek szóló mese", amely horrorisztikus történeteket és egy "veszélyes odüsszeiát tartalmaz egy olyan New York Cityn keresztül, amiről nem is tudtad, hogy létezik". A sorozat az Apple TV+-ra érkezik, szeptember 8.-án.