Tom Cruise bedurrantotta az utánégetőt és most a hangsebesség többszörösével száguld a bevételi ranglistán felfelé. A Top Gun: Maverick már így is számos rekordot megdöntött és villámgyorsan a legnagyobb mozisikerek szűkös táborában találta magát. Immár hazai (amerikai) piacon legtöbb bevételt generáló tíz film toplistáján is araszol felfelé.

A Top Gun: Maverick eddig 623,8 millió dollár bevételt generált jegyeladásokból csak az amerikai piacon. Ezzel a toplista kilencedik helyére lépett fel és nem akárkit, pontosabban nem akárkiket utasított maga mögé! A 2012-es Bosszúállók birtokolta ugyanis a lista kilencedik helyét a maga 623,3 millió dolláros amerikai bevételével. Mostantól ez csak a tízedik helyhez elegendő.

Mivel Tom Cruise akciófilmje még mindig tömegeket vonz a mozikba, így a szakértők szerint könnyedén még magasabbra léphet a toplistán. Úgy becsülik, hogy a nyolcadik helyen álló Jurassic Worldöt (653 millió dollár) és a hetedik helyen álló Titanicot (659 millió dollár) még simán leelőzheti. Sőt, egy huszáros hajrát produkálva a mozikban, akár a hatodik helyen álló Bosszúállók: Végtelen háború (678 millió dollár) sincs teljesen elérhetetlen távolságban.

Ugyanakkor az már elég valószínűtlen, hogy ennél feljebb juthatna, hiszen az öt nagy már elég távol van tőle. Az ötödik helyen a Fekete Párduc áll 700 millió dollárral, a negyediken pedig az Avatar 760 millió dollárral. A dobogó legalsó fokát a falmászó foglalja el, a Pókember: Nincs hazaút 804,7 millió dollárt kaszált Amerikában. Az ezüstérmet a Bosszúállók: Végjáték birtokolja 858,3 millió dollárral, míg a toronymagas első helyezett továbbra is (és valószínűleg még nagyon sokáig) a Star Wars - Az ébredő Erő a maga 936,6 millió dolláros bevételével.