Az örökös M:I akcióhős egy olyan megállapodást kötött a Warnerrel, ami meghatározó lesz a jövőjére nézve és feltehetően/remélhetően a WB jövőjére is igen pozitívan hat majd.

A Warner Bros Discovery vezérigazgatója, David Zaslav, valamint a Motion Picture Group társelnökei, Michael De Luca és Pam Abdy új stratégiai partnerségi megállapodást kötöttek Tom Cruise-zal (legutóbbi szerepei a cikkünk galériájában), amely idén lép életbe.

A sztár és producer Cruise eredeti és franchise mozifilmeket fog kifejleszteni és gyártani, amelyekben ő lesz a főszereplő is. Hát, ez nem akkora újdonság, már megszokhattuk tőle, hogy nem szívesen enged mást a rivaldafénybe, de lássuk, mit is jelent ez pontosan!

„Nagyon örülünk, hogy Tommal, a filmipar abszolút legendájával dolgozhatunk együtt” – mondta De Luca és Abdy kedden - „Elképzelésünk az első naptól kezdve az volt, hogy újjáépítsük ezt az ikonikus stúdiót a dicsőséges korszakának szellemében, és amikor először ültünk le David Zaslavval, hogy megbeszéljük, hogy csatlakozunk a Warner Bros Discovery csapatához, azt mondta nekünk: „Az a küldetésünk, hogy visszahozzuk a Warner Bros-t – mi rendelkezünk a legjobb erőforrásokkal, a történetmesélő IP-vel és a tehetséggel az üzletben –, és vissza kell hoznunk Tom Cruise-t a Warner Broshoz!” Ma ez valósággá válik, és egy lépéssel közelebb kerülünk ambícióink eléréséhez. Nem is lehetnénk izgatottabbak, hogy újra üdvözölhetjük Tomot a Warner Bros-ban, és alig várjuk, hogy az elkövetkező években még többet tudjunk életre kelteni zsenialitásából a képernyőn.”

Cruise pedig így nyilatkozott: „Nagyon tisztelem és csodálom Davidet, Pamet, Mike-ot és a Warner Bros. Discovery teljes csapatát, valamint a filmek, a filmrajongók és a színházi élmény iránti elkötelezettségüket. Már alig várom, hogy nagyszerű filmeket készítsünk együtt!”

Cruise egyik legutóbbi Warner Bros.-nál megjelent filmje a 2014-es A holnap határa (370,5 millió dollár globális bruttó) című sci-fi akciófilm volt. Ez egyike annak a nyolc filmnek, amelyet a stúdióval készített. Hogy csak néhányat említsünk a közös nagy sikereikből: Mindörökké rock (ebben egy zseniális parodisztikus alakítást nyújt - érdemes megnézni!), Az utolsó szamuráj, Tágra zárt szemek vagy a felejthetetlen és kultikus Anne Rice adaptáció, az Interjú a vámpírral.

A szerződés természetesen nem jelent kizárólagosságot, Cruise továbbra is együttműködik a Paramount-al, a Mission: Impossible 8. részén, és a Universallal, ahol a 200 millió dolláros űrben forgatott filmjét készíti Doug Liman rendezésében.