Tom Hanks (legutóbbi filmjei a cikkünk galériájában) elképesztő összeget, 40 millió dollárt keresett az Oscar-díjas Forrest Gumppal. 

Ezt az összeget úgy érte el, hogy a szerződésében olyan záradékot kötött, amely a szokásos tiszteletdíj helyett részesedést biztosított neki a bevételből. Zseniális húzás, azt meg kell hagyni. 

Emellett Hanks és a film rendezője, Robert Zemeckis is saját pénzüket fektették be bizonyos jelenetekbe, amelyeket a stúdió nem finanszírozott volna, így Hanks bevétele a becslések szerint 60 millió dollárra emelkedhetett. 

Az 55 millió dolláros költségvetésből készült film világszerte több mint 678 millió dolláros bevételt hozott. A Winston Groom regénye alapján készült Forrest Gump 13 Oscar-jelölést kapott és hatot nyert, köztük a legjobb film és a legjobb férfi főszereplő díját Hanksnek.

Hankset legutóbb az Asteroid Cityben láthattuk olyan sztárok mellett, mint Scarlett Johansson, Edward Norton, Margot Robbie, Willem Dafoe, Steve Carell, Jeff Goldblum és Bryan Cranston. A filmet szeptembertől otthonról is streamelheted.

dráma | romantikus

SkyShowtime (2023.02.14.)

A film főszereplője Forrest Gump, egy tipikus hétköznapi ember, aki gyermekkora óta azt csinálja, amit mondtak neki. Mindig is betartotta az édesanyja által kitalált és sokszor... több»