TOP8: A Démonok között franchise összes filmje a legjobbtól a legrosszabbig

Hamarosan megérkezik a hazai mozikba a Démonok között harmadik része, addig viszont érdemes ráhangolódni Michael Chaves rendezésére a franchise korábbi vérfagysztó epizódjaival.

Persze hosszan lehetne vitatkozni arról, melyik is a legjobb megjelenés az alábbiak közül, jelen összeállításunkat viszont a hazai nézők értékelései alapján rangsoroltuk. Az előzetes kritikák alapján a Démonok között 3 - Az ördög kényszerített valami egészen újat hoz majd az előző részekhez képest. Csak győzzük kivárni.

Kellemes böngészést kívánunk!

#8

62 Annabelle  (2014)

(46) (11)

horror | misztikus | thriller

HBO Max

Az Annabelle a Démonok között (2013) folytatása, mely azt meséli el, ami a korábbi filmből kimaradt. John Form egy csodálatos, régi babával lepi meg terhes feleségét, Miát.... több»

A démoni porcelán baba a franchise egyik legnagyobb visszatérője, noha az első önálló film nem aratott túl nagy sikert. Talán nem is meglepő, hogy a további folytatásokkal igyekeztek minél jobban eltávolodni az első résztől a készítők.
#7

61 A gyászoló asszony átka  (2019)

(16) (10)

horror | misztikus | thriller

A Gyászoló Asszony, vagy ahogy a helyiek nevezik, "La Llorona" annak a rémísztő lénynek a neve, aki a pokol és a menny között ragadt. Azt mondják az asszony saját maga okozta... több»

Noha a készítők a promó során egyáltalán nem a Démonok között franchise részeként tálalták a filmet, kétségtelen, hogy kötődik a szériához. A gyászoló asszony átka a bemutatót követően azonban alaposan elhasalt a nézők körében, nagyon alacsony érdeklődés övezte, mindezen pedig még James Wan produceri munkája sem segített.
#6

60 Az apáca  (2018)

(61) (18)

horror | misztikus | thriller

Fogarasföldön egy kolostor szörnyű titkokat őriz, melyek felderítésére Róma kirendel egy apácából, egy szerzetesből és egy újoncból álló csoportot. Valamennyien sejtik,... több»

Miután Valak először megjelent az Annabelle-ben, nem volt kérdés, hogy a karakter önálló történetet kell, hogy kapjon. Az apáca egy sokkal félelmetesebb oldaláról mutatta meg a démont, noha Corin Hardy rendezését a megjelenést követően sokan kissé vontatottnak találták.
#5

65 Annabelle 3  (2019)

(19) (10)

horror | misztikus | thriller

Ed és Lorraine Warren spirituális életútja során rengeteg ereklyét gyűjtött, mind a gonosszal van fertőzve. Ezek közül a legádázabb a hírhedt Annabelle baba. Véres... több»

A harmadik résszel az Annabelle még mindig tudott újat hozni. Ha valami, akkor ez a film túltudott lépni azon, hogy pusztán egy halloweeni megjelenés maradjon.
#4

77 Annabelle 2: A teremtés  (2017)

(45) (17)

horror | misztikus | thriller

A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a... több»

Szinte mindenki egyetért abban, hogy A termtés sokkal ütősebbre sikeredett, mint az első rész. David F. Sandberg gyakorlatilag egy mesterművet alkotott még akkor is, ha nem volt túl magasan az a léc, amelyet meg kellett ugrania.
#3

horror | misztikus | thriller

HBO Max | Telekom TVGO

Egy hátborzongató történet egy nem e világi gonoszról, mely még a sokat látott és tapasztalt, paranormális ügyek felderítésével foglalkozó házaspárt, Ed és Lorraine Warrent... több»

Michael Chaves visszatért a rendezői székbe, a kiritkák egy teljesen új szívilágként hivatkoznak a harmadik részre, amely persze mindemellett egy kicsit nosztalgikus is. Felejtsük el a kísértetjárta házakat, a Warren házaspárnak ezúttal egy minden eddiginél komolyan ügyet kell megoldaniuk.
#2

83 Démonok között 2.  (2016)

(57) (23)

horror | misztikus | thriller

HBO Max | TV-ben (RTL+, csütörtök 01:33)

A paranormális jelenségek feltárásával foglalkozó Ed és Lorraine Warren ezúttal Angliában próbál pontot tenni egy megmagyarázhatatlannak tűnő ügy végére. Egy egyedülálló... több»

James Wan a második résszel mesteri szintre fejlesztette mindazt, amitől ez a franchise annyira működik, ráadásul még némi érzékiséget is sikerült belevinni, hiszen ezen a ponton vált nyilvánvalóvá, hogy a Warren házaspár szoros kötődése minden démoni erőt képes legyűrni.
#1

86 Démonok között  (2013)

(125) (15)

horror | misztikus | thriller

HBO Max

Ed és Lorraine Warren feljegyzéseiből ismert annak a családnak a története, akik egy világtól elzárt, tanyasi házban éltek, és egyre félelmetesebb paranormális eseményeknek... több»

James Wan az első Démonok között filmmel nem csupán egy teljes franchise alapjait fektette le, hanem egyúttal sikerült valami egészen újat alkotnia. Egy biztos, aki annak idején az első között látta a filmet, annak egy életre szóló mozis élményt okozott a produkció.