Új Star Wars-film jön, igazi nagyágyú a fedélzeten

A nagysikerű Pokoli éden és Watchmen sorozatok társalkodója, Damon Lindelof is csatlakozott az új Star Wars film alkotóihoz.

Bár egyelőre keveset tudni a projektről, annyi bizonyos, hogy a filmet az Oscar-díjas Sharmeen Obaid-Chinoy rendezi majd, aki korábban a Ms. Marvel sorozaton is dolgozott. Lindelof társszerzőként vesz részt a produkcióban, noha egyelőre nem került nyilvánosságra, hogy kivel közösen fejleszti a forgatókönyvet.

A Lucasfilmnek az elmúlt években sikerült nagyobb siekrt aratni A mandalóri, a Boba Fett könyve és az Obi-Wan Kenobi sorozatokkal, a filmes franchise viszont enyhén szólva is keserű szájízt hagyott maga után. Nem kérdés, hogy a stúdió válaszúthoz érkezett, így továbbra is kérdéses, hogy milyen sztorikkal kívánnak előrukkolni, hiszen korábban a Trónok harca sorozat alkotói D. B. Weiss és David Benioff nevei felmerültek egy új trilógia kapcsán, akiket a későbbiekben menesztettek.

Szintén Patty Jenkins rendezte volna a Rogue Squadront, amelyet a tervek szerint 2023 decemberében mutattak volna be, azonban a Disney idén szeptemberben törölte a projektet. A legutóbbi információk szerint 2025-ben jelenik meg leghamarabb egy új Star Wars film, illetve további produkciókon dolgozik Taika Waititi, Rian Johnson és Kevin Feige is.