2021.06.16   olvasottság: 2308x   szerző: csd   hozzászólások: 1

Százötvenhét igen és egy nem szavazattal az országgyűlés elfogadta azt a törvénytervezetet, amellyel a pedofílivával szemben kíván határozottabban fellépni. A tervezetbe azonban bekerültek olyan kitételek is, amelyek lehetetlenné teszik bizonyos televíziós műsorok, mozifilmek és sorozatok 18 éven aluliak számára történő bemutatását.

Új törvényjavaslatot fogadott el az országgyűlés - több film és sorozat lesz korhatáros

Az egyik ilyen kitétel szerint tehát tilos 18 éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely öncélúan ábrázolja a szexualitást, továbbá “a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést”, továbbá a nem megváltoztatását, illetve a homoszexualitást népszerűsíti.

Ennek értelmében a jövőben több produkció 18 év korhatáros besorolást kap majd, amelyeket kizárólag felnőtt kíséretében tekinthetnek meg a látogatók, illetve a késő esti programsávban kaphatnak helyet a televíziókban.

A jövőben ilyen filmeknek és sorozatoknak számítanak többek között a JóbarátokModern családSzomszédok, Star Wars: Skywalker koraBosszúállók: Végjáték, illetve az idén ősszel debütáló Örökkévalók is.