Új törvényjavaslatot fogadott el az országgyűlés - több film és sorozat lesz korhatáros

Százötvenhét igen és egy nem szavazattal az országgyűlés elfogadta azt a törvénytervezetet, amellyel a pedofílivával szemben kíván határozottabban fellépni. A tervezetbe azonban bekerültek olyan kitételek is, amelyek lehetetlenné teszik bizonyos televíziós műsorok, mozifilmek és sorozatok 18 éven aluliak számára történő bemutatását.

Az egyik ilyen kitétel szerint tehát tilos 18 éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely öncélúan ábrázolja a szexualitást, továbbá “a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést”, továbbá a nem megváltoztatását, illetve a homoszexualitást népszerűsíti.

Ennek értelmében a jövőben több produkció 18 év korhatáros besorolást kap majd, amelyeket kizárólag felnőtt kíséretében tekinthetnek meg a látogatók, illetve a késő esti programsávban kaphatnak helyet a televíziókban.

A jövőben ilyen filmeknek és sorozatoknak számítanak többek között a JóbarátokModern családSzomszédok, Star Wars: Skywalker koraBosszúállók: Végjáték, illetve az idén ősszel debütáló Örökkévalók is.