Újabb Oscar-díjas rendező filmjében vállalhat főszerepet Leonardo DiCaprio

Ha van olyan színész, aki tényleg csak a tutira ír alá, akkor az Leonardo DiCaprio. Persze ő már megteheti, hogy válogat a szerepajánlatok közül, hiszen többszörösen is beírta már magát Hollywood történelemkönyvébe. Az eredeti tervek szerint a következő filmje Martin Scorsese újdonsága, a Megfojtott virágok lett volna, ám ezt egyelőre anyagi problémák miatt nem tudták elkezdeni. És amíg ez a helyzet nem változik, könnyen lehet, hogy DiCaprio beugrik egy másik projektbe is.

Ez a projekt pedig nem más, mint Adam McKay katasztrófafilmje, a Don’t Look Up. A sztori két csillagászról szól (akiket a pletykák szerint Jennifer Lawrence és Cate Blanchett alakítanak majd), akik felfedeznek egy aszteroidát, ami becsapódik majd a Földbe. De a film nem is feltétlenül a becsapódásra koncentrál, hanem a két tudós küzdelmére, hogy a médián keresztül meggyőzzék az embereket a közelgő katasztrófa tényéről.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Leonardo DiCaprio milyen szerepet kaphat a filmben, mivel egyelőre még nagyon sok a kérdőjel más területeken is. És persze az sem biztos még egyáltalán, hogy végül tényleg aláír-e vagy sem. Mindenesetre a hírek szerint Adam McKay minden követ megmozgat, hogy meggyőzze a színészt a projekthez, mivel az ő neve csak még nagyobbat lendítene rajta.

Adam McKay egyébként maga is Oscar-díjas, 2016-ban nyerte el a szobrocskát a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában az A nagy dobás mozival. Emellett elég hullámzó karriert tudhat magáénak, hiszen nagy buktáknak és igazi sikerfilmeknek egyaránt részese volt.