Már a mozikban Quentin Tarantino legsikeresebb filmje, mely az elmúlt hetekben már meghódítótta az amerikai mozikat, most azonban végre hozzánk is megérkezett! A film premierje kapcsán 10 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino rendez: új filmje hihetetlen sztárszereposztással készül, és ismét különleges, véres és gyilkos humorú.

A filmet Quentin Tarantino írta és rendezte (Ponyvaregény, Django elszabadul), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Al Pacino, Margot Robbie, Kurt Russell, Tim Roth és Michael Madsen .

Íme 10 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

1. Miután befejezte a forgatókönyvet, Quentin Tarantino csak egyetlen darabot tartott meg a szkriptből, melyet kizárólag a főszereplők, Leonardo DiCaprio és Brad Pitt olvashattak el. Mindenki más, beleértve Margot Robbie-t csak a saját szövegét kapta meg, de Pitt és DiCaprio is csak Tarantino házában olvashatta el a teljes anyagot.

2. Quentin Tarantino öt évig dolgozott a Volt egyszer egy Hollywood forgatókönyvén.

3. A Volt egyszer egy Hollywood Luke Perry utolsó filmje. Perry 2019. februárjában kapott agyvérzést, és március 4-én a kórházban életét vesztette.

4. Quentin Tarantino egy interjúban elmondta, hogy Marvin Shwarz karakterét kimondottan Al Pacinonak írta

5. A filmet 7 perces álló ovációval fogadta a Cannes-i Filmfesztivál közönsége.

6. A film címe tisztelgés Sergio Leone, a Volt egyszer egy vadnyugat és a Volt egyszer egy Amerika rendezője előtt. Quentin Tarantino többször is elmondta, hogy Leone az egyik kedvenc rendezője, aki hatalmas hatást gyakorolt a pályafutására.

7. Brad Pittet eredetileg a Sharon Tate gyilkossága után nyomozó karakter szerepével kereste meg Quentin Tarantino, de a színész nem élt a lehetőséggel. Ezt követően merült fel Tom Cruise neve ugyanezen szerep kapcsán, de a dologból végül semmi nem lett. Hónapokkal később a rendező ismét felvette a kapcsolatot Pittel, ezúttal azonban már Cliff Booth, a kaszkadőr szerepe miatt, mely felkeltette Pitt érdeklődését, és aláírt a produkcióhoz.

8. A filmben 3 Oscar-díjas színész (Al PacinoBrad PittLeonardo DiCaprio), és 4 Oscar-jelölt színész is szerepel (Tim Roth, Margot RobbieBrenda VaccaroBruce Dern).

9. Harvey Weinstein szexuális zaklatási botrányának kirobbanása után Quentin Tarantino minden kapcsolatot megszakított a Weinstein Company-vel, akik az összes korábbi filmjét forgalmazták. Az ezt követő licitháborút a Sony nyerte meg olyan kihívókat legyőzve, mint a Warner Bros, a Universal Pictures vagy a Paramount. Az egyezség gerincét képezte a 95 milliós költségvetés, de Quentin Tarantino azt is kikötötte, hogy teljes felügyeletet akar a végső vágás és a kreatív folyamatok felett, valamint 25 százalékos részesedést a film premiernapjának bevételeiből.

10. Leonardo DiCaprio és Brad Pitt fejenként 10-10 millió dollárt kapott a Volt egyszer egy Hollywood főszerepeiért.

Hazai premierdátum: 2019.08.08.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: