David Hand, az 1937-es Hófehérke és a hét törpe rendezőjének, David Hand fia kritizálta a Disney készülő élőszereplős Hófehérke-remake-jét, melynek Rachel Zegler (galériánkban) alakítja a főszerepét.

David Hand nem ért egyet az új koncepcióval, "szégyennek" nevezte azt, és azzal vádolta a Disney-t, hogy nem tiszteli apja és Walt Disney eredeti művét. 

"Megváltoztatják a történeteket, megváltoztatják a szereplők értelmezését... új, woke dolgokat találnak ki, és én egyszerűen nem vagyok oda ezekért. Őszintén szólva egy kicsit sértőnek találom, [amit] csináltak néhány ilyen klasszikus filmmel... Nincs tisztelet az iránt, amit a Disney csinált, és amit az apám csinált... Azt hiszem, Walt és ő forogna a sírjában" - zárta.

Zegler, a remake sztárja korábban már említette, hogy a filmet politikailag korrekt módon frissíteni kell, és az eredetit elavultnak nevezte. 

A 2024. március 22-én bemutatásra kerülő új filmben Gal Gadot is szerepel, a forgatókönyvet Greta Gerwig és Erin Cressida Wilson közösen írja, a rendező Marc Webb. A film a tervek szerint 2024 márciusában debütál a mozikban.