Nem voltak sohasem nagy elvárásaim az előzménytriológiát illetően.Sőt,amióta csak nézek Csillagok háborúját (már van 5-6 éve),a kettő tökéletesen megállta a helyét,kiegészítették egymást,nem létezik számomra egyik a másik nélkül(amúgy a hamarosan saga-t lezáró Episode IX.-nal eggyütt a folytatástriológiával sem vagyok sokkal másképp).Tehát egy többgenerációs saga előzményeit ez olyan jól mutatja be, hogy semmi kifogásom sincsen.Epikus összegzését tekintve ugyan egy kicsit eröltetettnek találtam elsőre,hogy a Kereskedelmi Szövetség elől menekülve találtak rá a Kiválasztottra,és egy légifogatverseny árán sikerült egy rabszolgatartótól megváltani.De aztán feltettem magamban a kérdést:Vajon hogy lett volna másképp?
Tökéletes ez ahogy van,szinte nem kell annyira az apróbb bökkenőkre vadászni.
Kezdésnél(jelen esetben előzménynél),befejezésnél meglehetősen nagy mozgásteret kapnak a forgatókönyvírók,de akkor nagyon bölcsen kell dönteniük,minden egyes apró részlet számít,főleg a mostani sok elemző videóban sokmindent megmutatnak (például fogadni mernék,hogy a TROS hivatalos előzetesénél lesznek ,,top 10 dolog,amit nem vettél észre" vagy ilyenek),de van,hogy némi tapasztalattal már könnyebb elkerülni az esetleges ,,spoilereket".Nagyon méltónak tartom az eredeti triológiához.
10/10
Nem voltak sohasem nagy elvárásaim az előzménytriológiát illetően.Sőt,amióta csak nézek Csillagok háborúját (már van 5-6 éve),a kettő tökéletesen megállta a helyét,kiegészítették egymást,nem létezik számomra egyik a másik nélkül(amúgy a hamarosan saga-t lezáró Episode IX.-nal eggyütt a folytatástriológiával sem vagyok sokkal másképp).Tehát egy többgenerációs saga előzményeit ez olyan jól mutatja be, hogy semmi kifogásom sincsen.Epikus összegzését tekintve ugyan egy kicsit eröltetettnek találtam elsőre,hogy a Kereskedelmi Szövetség elől menekülve találtak rá a Kiválasztottra,és egy légifogatverseny árán sikerült egy rabszolgatartótól megváltani.De aztán feltettem magamban a kérdést:Vajon hogy lett volna másképp? Tökéletes ez ahogy van,szinte nem kell annyira az apróbb bökkenőkre vadászni. Kezdésnél(jelen esetben előzménynél),befejezésnél meglehetősen nagy mozgásteret kapnak a forgatókönyvírók,de akkor nagyon bölcsen kell dönteniük,minden egyes apró részlet számít,főleg a mostani sok elemző videóban sokmindent megmutatnak (például fogadni mernék,hogy a TROS hivatalos előzetesénél lesznek ,,top 10 dolog,amit nem vettél észre" vagy ilyenek),de van,hogy némi tapasztalattal már könnyebb elkerülni az esetleges ,,spoilereket".Nagyon méltónak tartom az eredeti triológiához. 10/10