Közösség

Vélemény:

77 Arthur király: A kard legendája

(2017)

Arthur király: A kard legendája

MMcFly2015   2017.05.11 20:41
1

Nem sokat tudtam csalódni eddig Guy Ritchie-ben. A Sherlock Holmes megmutatta nekünk, hogy a gengszter filmeken kívül is tud remekelni. Itt viszont már más a helyzet. Stílusilag is egy katyvasz az egész, de az üresjáratokból is többet kapunk a megengedettnél. Az előzetes nem elég egyértelmű, mennyire is csöppenünk a fantasy világba. Sajnos jobban, mint kellene. Hiába az Artúr király legendája, nekem óriási denevérek - patkányok, kígyók és különböző démoni lények már nem férnek el a bő két óra hosszába. A rendező összes névjegye benne van. Akad némi poén, szenzációsan jó(!) filmzene, és a tőle megszokott vágások. Mégis minden jónak tűnő momentumot láttunk már vagy másik filmjébe, vagy másik nagy rendezőtől. (Konkrétan a Kutyaszorítóban lévő füllevágós ,,poént" bemásolta az egyik jelenetbe). A sok színész közül csak Jude Law-ot érdemes kiemelni, remekül hozta a negatív karaktert. A Sherlock Holmes egyedi stílusa után, nem sikerült Guy Ritchie-s köntösbe fantasy filmet csinálni...sajnos. Egyszer meglehet nézni, de történelmi filmként bukta, fantasy filmként semmi újat nem mutat. Ha valaki az utóbbi miatt nézné meg, akkor is azt mondom, hogy év elején a Nagy fal című Matt Daemon film sokkal többet mutat a műfaj kedvelőinek mint ez. Nem rossz, de az ember többet várt. Szerintem ez nagy bukta elé néz. Kár érte.