Közösség

Vélemény:

76 A zátony

(2016)

Cápás thriller végig izgalmas kivitelben

Rater Rebel   2026.07.31 14:16
1

Nem megtörtént és valós eseményeket dolgoz fel Jaume Collet-Serra 2016-os cápás thrillere, bár a legtöbb szakértő szerint nagyjábó stimmelnek a benne felbukkanó jelenetek a realitásokkal (a legvégét kivéve). A főszerepet a csinos Blake Lively kapta aki mindent meg is tesz a sikerért, noha az IMDb-n csak 6,3 pontig jutott máig a film 155 ezer néző átlagvéleménye alapján. Bevallom én felfelé pontoztam és 8 pontot állítottam be rá, ahogyan itt is a 4 csillagot, mert szerintem nagyon jó a rendezése és Lively kisasszony is kitesz magáért. A történetben egy nő egy elhagyatott ám gyönyörű strandon egy kis zátonyon reked egy cápa felbukkanása miatt. A félelmetes ragadozó azonban nem tágít a zátony mellől és kivárja, míg a nő a tengerbe kényszerül a szomjúság miatt. Ám Nancy kitart és hisz abban, hogy megmenekülhet. A megoldást egy tengeri bólya jelenti, mely vasból van és menedékül szolgálhat, ráadásul egy végső terv kiagyalásához is ideális. Bár a film legvége kissé a valóságtól elrugaszkodott, maga a film megéárdemli a négy csillagot.