Közösség

Vélemény:

99 Stranger Things - 1. évad

(2016)

Lekötött, élveztem minden percét...

Bafam   2026.01.13 17:19
0

A Stranger Things első évada friss és nosztalgikus élményt nyújt, amely egyszerre idézi meg a nyolcvanas évek hangulatát (ekkor voltam én is teenager), és mesél el egy izgalmas, modern történetet. A cselekmény középpontjában álló titokzatos lány megjelenése azonnal felkelti a néző figyelmét, és remek kapocs a természetfeletti események és az emberi dráma között. A sorozat különösen erős atmoszféráját az elektronikus zene adja, amely feszültséget teremt, miközben tökéletesen illeszkedik az ikonikus képi világ retro színeihez és beállításaihoz. A történet egyszerre fantasztikus és földhözragadt: barátságról, összetartásról és veszteségről szól, miközben a horror és a misztikum elemei folyamatosan fenyegető árnyékként vannak jelen. Külön figyelemre méltó, hogy a főszereplők 16 év alatti gyerekek, akik hitelesen és szerethetően hozzák a karaktereiket, így a néző könnyen azonosul velük. Az első évad erőssége, hogy nem magyaráz túl mindent, hanem teret hagy a sejtetésnek, ami még emlékezetesebbé teszi az élményt. Kötelező sori, nálam 5/5 csillag