Közösség

Vélemény:

58 Az utolsó ház

(2026)

A ház, ahonnan kiköltözött a logika

A Madár   2026.08.19 15:14
0

Megnéztem, és bánom a ráfordított időt. Az alapötletben simán benne volt egy jó film. Adott egy érdekes, nyomasztó helyzet, amiből lehetett volna egy feszült, rejtélyes történetet csinálni. Csak hát ehhez kellett volna egy normális háttértörténet, néhány értelmes magyarázat és egy család, amelyik nem öt év alatt jut el olyan döntésekig, amiket én már az első tíz percben meghoztam volna. Az egyik legidegesítőbb része, hogy folyamatosan vártam a válaszokat arra, hogy mégis mi a f@sz történik, miért alakult így a helyzet, és mi áll az egész mögött. Aztán csak vártam. A film pedig szépen haladt előre úgy, hogy közben egyre több kérdést dobott fel, és egyre kevesebbre adott választ. A végére meg mintha elfogyott volna az idő vagy az ötlet, ezért gyorsan összecsapták az egészet. És természetesen ott sem kapjuk meg igazán a miérteket. Az egész film lóg a levegőben. Nem az a fajta rejtély, amitől gondolkodni kezdesz, hanem az, amikor azt érzed, hogy a forgatókönyvíró egyszerűen nem gondolta végig. Nem ajánlom. Nem azért, mert rossz ötlet, hanem mert rettenetesen rosszul van kibontva. Kár érte.