Vélemény:

86 Az utolsó szamuráj

(2003)

Az utolsó szamuráj

Kicc   2016.02.28 13:53
0

Borzalmas film. Szeretem Japánt, szeretem a történelmét, szeretem a szamurájok történeteit. De ez, hogy a film címe „Az utolsó szamuráj”, erre a főszereplő egy AMERIKAI pasi, ez undorító és felháborító. Soha többé nem akarom látni, még véletlenül sem!

The Director 2025.03.28 08:05
0

Az utolsó szamuráj természetesen nem a filmbeli Nathan Algren (Tom Cruise), hanem a Katsiumotot alakító (valódi nevén Szaigo Takamori) Ken Watanebe. Figyelhettél volna jobban!

Cash 2025.03.24 14:30
1

Az utolsó szamuráj nem a Tom C. által játszott karakter, hanem Kacumoto, aki valóban az utolsó nagybirtokos, aki még megpróbál a klasszikus \"busi (harcos)\" értékek és életmód szerint élni. Valódi történelmi személyiség ihlette Kacumoto alakját, Szaigo Takamori, aki a szamurájokat elnyomó, és a saját szemükben megalázó, kormányzati intézkedések miatt a császári oldalról átállt a másikra. Holott jól tudta, mennyire reménytelen a harcuk, mert részt vett a hadsereg modernizálásában. Tom Cruise pedig ebben a filmben hajlandó volt elvállalni, hogy nem pozitív főhős, hanem egy ellentmondásos egyént alakít. Maga a történet ugyan fiktív ötletekkel teli a szórakoztatás kedvéért, de amit mutat, nagyon is jellemző volt a korra. Kenji Misumi 1974-ben leforgatott erről az időszakról egy történelmi kalandfilmet (The Last Samurai - Okami yo Rakojitsu o Kire), amit érdemes megtekintened, mert csak Japánon belüli karakterekkel van teli, akik egy megosztott kaszt különféle nézőpontjait képviselik. Ha műsorra tűzöd (A fenti teljes címmel nem túl nehéz megtalálni, magyarítása pedig létezik), utána jobban fogod értékelni a modern verziót, és amit közvetít a nézők felé.

The Director 2025.03.28 05:49
0
A felhasználó kitörölte a hozzászólását.

Cash 2025.03.28 08:00
0

@The Director: A gép szerint ezt nekem írtad, ami meglep: \"Nem az amerikai (Tom Cruise) az utolsó szamuráj. Figyelhettél volna kicsit jobban.\" A hozzászólásom első sorában áll: \"Az utolsó szamuráj nem a Tom C. által játszott karakter,\" ...stb\" Bízom benne, csak egy rossz helyen történt klikk volt, igazából nem nekem szólt a megjegyzés.

The Director 2025.03.28 08:02
0

Nem neked írtam, hanem annak, aki kitette azt a szöveget, hogy csalódott a filmben, mert az utolsó szamuráj (szerinte) Tom Cruise.

Cash 2025.03.28 10:28
1

Oké, mindjárt gondoltam. Ezért jeleztem a téves klikket.

l70c 2025.03.22 18:03
0

Kicc! A hozzászólásod egy vicc...!