Szerintem nem a zene miatt nyúl valaki szerhez, vagy kezd el rossz irányba menni. Ez sokkal összetettebb annál. A fiataloknál ezek többnyire menekülőutak családi gondok, lelki problémák, magány vagy iskolai terhek miatt. Ha a kormány tényleg segíteni akar ezen, akkor az iskolákba vissza kellene hozni az iskolapszichológusokat és olyan szakembereket, akik figyelnek a gyerekekre, és időben tudnak támogatást adni annak, akinek szüksége van rá. A zene a valóságból születik, nem pedig abból, hogy valakit rossz útra akar téríteni. Ha ezen az alapon tiltanánk, akkor a Doors-tól kezdve Snoop Dogg-on át rengeteg előadót le kellett volna venni a színpadról. A művészet mindig is tükröt tartott nem pedig okozta a problémákat. Ezekre a művekre korképként kell tekinteni, és inkább a mögöttük lévő valóságot kellene látni. Én a kormány helyében nem a zenészeket szívatnám, hanem a problémára próbálnék meg valódi megoldást találni. A legnagyobb baj amúgy nem is itt van: városokban maximum füvet vagy ritkán kokaint említenek, de a falvakban és a szegényebb környékeken olyan dizájnerdrogokat használnak, amelyek családokat és életeket tesznek tönkre. Ezeket a szereket még ezek az előadók is nyíltan elítélik. Na ez a valódi probléma csak ezzel senki nem foglalkozik. Szerintem gondold végig te is: a gyűlölködés nem szép dolog, akár van alapja, akár nincs. Sokkal értelmesebb megérteni azt, ami nem tetszik, vagy ami esetleg szembe megy a saját véleményünkkel és elveinkkel.
Szerintem meg te gondold végig, hogy mennyire tudja befolyásolni a fiatalokat az olyan zene, ami kifejezetten ajánlja számukra a bűnözői életformát és hogy EZT érdemes-e még a médiában is megerősítemi ilyen filmekkel. Gondold végig és csak aztán bölcselkedj.
De szívesen szájon vágnám egyszert ezt a kis elkényeztetett műmájert! Tovább rontja a tizenévesek amúgy sem túl fényes erkölcsi morálját, miközben bűnözésre, hazudozásra és léha életre, kábszerre, alkoholra biztatja őket a zenéivel. Bocsi, de kikívánkozott mindez!