Alien: Romulus

Alien: Romulus

2024.08.17 puszpang

Az utolsó 10 perc talán tűrhető volt.

Ez abszolút nem az Alien rajongóknak készült. A szereplőgárda sem olyan, amit bevesz a rajongó gyomra. Mondjuk az sem mellékes, hogy ez egy ilyen mellékszál, amit odaszőttek, csak hogy legyen egy gyerekekkel operáló Netflix kategóriájú film is gyerek közönségnek. (Csak akkor meg ne nézzék az Alien 1 és 2.-t, mert rájönnek, hogy keményen palira vették őket.) Inkább lett volna egy dögös folytatás igazi színészekkel, ha még vannak... (A két csillag az űrhajók és azok belsejének a légköréért járnak.)

2024.08.19 SzupiMester

Nekem nagyon visszahozta A nyolcadik utas: a Halál érzést. Igazán azt kaptam, amit vártam.

2024.10.24 Nico_71

Elmegy, nem rossz, de ne várj sokat tőle

Hiánypótló alkotás, de nem állítanám, hogy igazán jó film lenne. Elfogadható, nézhető, ám komoly izgalmat nem nyújt azok számára, akik látták az előző Alien-filmeket, olvasták a könyveket. Nekik ennél több kéne, ill. kellett volna. Aki még nem látott Alien-filmet, annak talán ez egy igazán jó alkotásnak is számíthat. Minőségével nincs különösebb probléma, apróságokat leszámítva. Viszont a történet kidolgozása nagyon felszínes lett, gyengék a dialógusok, nem képes a film újat nyújtani, ráadásul nagyon érezhető, hogy próbálták beszorítani az alacsonyabb korhatár-besorolás alá, a nézőszám emelése miatt, ezzel viszont gyermeteg lett a horrorszál. Jobb lett volna a 18+ besorolás, látványosabb, kidolgozottabb, izgalmasabb megoldásokkal. Az akciójelenetek gyorsak, egyszerűek, nem adnak időt a nézőknek beleélni magukat a szituációkba.

2024.08.17 neki

Vajon lesz-e olyan Alien film mint az 1979-es.

Akár jó is lehetett volna, ám klisé-klisé hátán. egyszeri nézésre teljesen rendben volt.

2024.08.18 Gréta407860

Mióta az eszemet tudom, xenomorph rajongó vagyok, így igazi imádattal várok minden új alienes filmet. Fede Alvarez már csinált jó horrorfilmeket, ez tény, és ez látszik a Romoluson is. Örülök annak is, hogy amikor lehetett, a CGI helyett bábukkal és ... Több

2024.08.17 Maver17

Alien sokadikra!!

Ez ez egy akkora nagy marhaság lett!Komolyan nem tudnak már normális folyatatás vagy filmet rendezni egy franchise nak!

2025.01.11 idanka Nézhetetlen

3 szereplős tinifilm

Az összes előz részt imádtam, de ez csak csalódáshegyek. Egy óra múlva már embert lehetett kínozni vele. A 80-as évek ZS kategóriás filmjei jobban lekötöttek.

2024.11.25 Szentgróti Patrik

Szeretem az Alien-filmeket, mindegyiknek megvan a maga varázsa, ez sem kivétel! Azt kell hogy mondjam, tátott szájjal néztem és izgultam végig a filmet, jól meg lett csinálva, a klasszikusokat idézte. Végre bővül az univerzum.

2024.12.06 Jean Gabin

Igazából a Prometheus kivételével az összes rész felfűzhető ugyanarra az egy történetszálra. Valahogy, valamiért rákeveredünk egy fertőzött űrhajóra, ahol elszabadul a pokol. A szereposztás mindig ugyanaz: egy nem tudni, mennyire megbízható biorobot, pár hitetlenkedő tag, pár nagyon laza, pár (vagy egy) többieknek hiába beszélő, aztán indulhat a menekülés/üldözés. Ettől függetlenül nézhető, ha nem nagyon rakjuk magasra az elvárások szintjét. Addig gyártják az Alien-filmeket, ameddig a bekerülési költséget meghaladják a bevételek. Ezek szerint még megéri, eladható n+1-edjére is mindig ugyanaz ;).

2024.08.17 Kövi Róbert

Rémálmaimban sokkal feketébbek

Amikor fényes páncéljukra rá esik a fény, az sötétben nem lehetséges. Egy tökéletes gyilkológép miért lenne még tökéletesebb, a törékeny emberi testtől? :( Ha tudatunkat építené be, azzal se lenne tökéletesebb, mikor a bolyszellemnek akkor annyi, hiszen az ember önző szörnyetegsége is gyengeség. Nehéz már ennek, és a múlt korosztályának is megfelelni, értem én, dehogy ablaktörlő egy űrhajón vagy felmosást jelző tábla, nekem annyira illúzióromboló, a maga megoldhatatlanak tűnő kicsinyes problémának, hogy simán kilök a filmből. :( Túl kevés, és fiatalok a szereplők ehhez a sztorihoz. Anno próbálkoztak azzal, hogy gyereket ölnek meg először, most a terhes kismama is csak visszaköszön, mikor jönnek rá, nem működik effajta horrorban? Mindenkinek megvannak az erősségei és gyengeségei, mint egy játékban, amikor a leosztott karakterből választhatsz. Aki ezt a filmet csinálta, még soha nem tanult gaméból taktikát. Elém került médiamaszlag miatt többet vártam, ennél az ismétlésnél. :-(

2024.08.16 grufa

Fuh, hát szerintem elképesztően hátborzongatóan sikerült az Alien: Romulus, bár nem gondolom, hogy a franchise-hoz túl sokat tenne hozzá. Szerintem már nem is lehet annyira, mindenesetre az elmúlt évek megjelenéseieh képest hatalmas felüdülés volt.

2024.08.18 I3rYcE

Ez nem jött össze

A film hatalmas csalódás. Egyedüli értékelhető színészi teljesítményt Andy karaktere hozta. A többiek nagyon gyengék voltak. A történetben nem sok fantázia lapult. Mozijegyet nem ér.

2024.08.21 Xenomaster201

Egész jó

A filmvégi hibrid annyira nem jött be. Maradhattak volna helyette a xenomorphok. De így is a legjobb Alien-filmnek tartom 1992 óta.

2024.08.24 kaloz44

A vége el volt sietve

1. Igen, egy picit tényleg túl fiatal volt a szereplőgárda egy Alien-filmhez. 2. A film végén már nem is volt lőszer a fegyverben, de még mindig használták vagy fél órát felváltva, ez azért eléggé hiteltelen.