Vizuálisan brutális és hangulatában is üt, de néha annyira elmentek a bizarr vonalon, hogy egy kicsit elvesztettem a fonalat. A seggberántós vége is fura ív, de azért örülök, hogy mertek ilyet meglépni.
Ez egy teljesen őrült kombináció: van benne nyers, punk-horror, aztán hirtelen jött egy olyan megható anya–gyerek érzelem, hogy sírtam is. A zombi-alphák durvák, a zene fura, de tök jól megy hozzá. Kicsit kaotikus, de pont ettől volt végig izgalmas.
Ez a film nem csak horror – egy érzelmi hullámvasút is, ahol értük a világvégét és az emlékezést. A “memento mori” téma durván eltalált, és Spike karaktere konkrétan kinőtte magát. Jodie Comer megöl a jeleneteivel, mintha minden pillanatnyi valós lenne. Pure art.
Ez a film egyenlő a végtelen nullával. Ilyen összefüggéstelen jeleneteket és karaktereket soha nem láttam. A film egyszerre nézhetetlen, undorító és beteges. Az előző részekhez 0% köze van. Többet ért volna, ha megfilmesítik, hogyan szorították ki Európából a vírust. Csak hogy érzékeltessem, milyen film ez: annak, akinek tetszett az első két rész, az NE nézze meg, inkább nézze meg egy autó töréstesztjének a videóját, több az érdekesség benne. Ennyi. A film -00000000.
Az Alfie Williams lett a favoritom, le a kalappal az ifjúság előtt – komolyan zseniálisan adja vissza a kamasz traumákat. A kettős Brit-képkocka – otthon vs. város – totálisan működik, és Ralph Fiennes-lel meg valami mágikus.
Ez az egész film olyan, mint egy érzelmi hullámvasút: durván véres, aztán hirtelen könnyes. A Spike–anya sztori teljesen odateszi magát, Jodie Comer miatt még komolyabban megütött. Kicsit kaotikus a vége, de pont ezért izgalmas.
Brutál, véres, de közben intellektuális is. Arra kényszerít, hogy gondolkodjak a brit identitásról, patetikus vég vagy sem. A “pop-art zombijelentek” full ott vannak, kellett valami, ami feldobja a horror-mixet.
Nagyon vártam a filmet, de óriási csalódás volt. Bűn rossz a film, a ZS kategória dicséret részemről.
Brutális látványvilág, iPhone-shot jelenetekkel fokozták az autentikus káoszt. Ralph Fiennes karaktere meg olyan, mintha látnál valami filozófust zombiapokalipszisban – ez fasza. Csak néha túl sok volt a pop-kult áthallás, és a sztori leül a végén.