Nem mondom, hogy top film, mert vannak kiakasztó jelenetek benne, de legalább más, mint az átlag, és éppen ezért jó. Pont az tetszik benne, hogy a történet keszekusza. Viszont minőségre szerintem a második rész jobb volt, ezért is csak 4 csillag.
Erről nagyon sovány a véleményem. Meg sem közelíti a 28 nappal később című film sikerét az én ízlésvilágomban. Nem azt mondom, hogy rossz, viszont nem okoz fejfájást, hogy nem nézhetem egyből a 2. részt, ami már elvileg elkészült.
Imádtam, hogy Boyle hozta a punk energiát a kamerakezelésben, a vágás olyan, mintha agyunk közepébe hasítana. Az Alpha-zombie félelmetes, a hanghatások pofán vernek. Sokat nevettem, sokat sírtam – tökéletes keverék.
Vicc kategória, filmnek igen gyenge, gore paródiának csúf. Tipikus netflixes horror, félni nem fogsz tőle, viszont legalább annyira rossz, hogy nem fogod végignézni, így megspórolhatod az időd...
Az eredeti gerezdhez méltó folytatás! Brutálisan nyers, de közben mély érzelmekkel van tele. Az iPhone-es jelenetek élővé teszik a hangulatot, pont olyan, mintha ott lennél a poszt‑apokaliptikus brit tájban.
Vizuálisan brutális és hangulatában is üt, de néha annyira elmentek a bizarr vonalon, hogy egy kicsit elvesztettem a fonalat. A seggberántós vége is fura ív, de azért örülök, hogy mertek ilyet meglépni.
Ez a film nem csak horror – egy érzelmi hullámvasút is, ahol értük a világvégét és az emlékezést. A “memento mori” téma durván eltalált, és Spike karaktere konkrétan kinőtte magát. Jodie Comer megöl a jeleneteivel, mintha minden pillanatnyi valós lenne. Pure art.
Ez a film egyenlő a végtelen nullával. Ilyen összefüggéstelen jeleneteket és karaktereket soha nem láttam. A film egyszerre nézhetetlen, undorító és beteges. Az előző részekhez 0% köze van. Többet ért volna, ha megfilmesítik, hogyan szorították ki Európából a vírust. Csak hogy érzékeltessem, milyen film ez: annak, akinek tetszett az első két rész, az NE nézze meg, inkább nézze meg egy autó töréstesztjének a videóját, több az érdekesség benne. Ennyi. A film -00000000.
Az Alfie Williams lett a favoritom, le a kalappal az ifjúság előtt – komolyan zseniálisan adja vissza a kamasz traumákat. A kettős Brit-képkocka – otthon vs. város – totálisan működik, és Ralph Fiennes-lel meg valami mágikus.
Ez az egész film olyan, mint egy érzelmi hullámvasút: durván véres, aztán hirtelen könnyes. A Spike–anya sztori teljesen odateszi magát, Jodie Comer miatt még komolyabban megütött. Kicsit kaotikus a vége, de pont ezért izgalmas.
Brutál, véres, de közben intellektuális is. Arra kényszerít, hogy gondolkodjak a brit identitásról, patetikus vég vagy sem. A “pop-art zombijelentek” full ott vannak, kellett valami, ami feldobja a horror-mixet.
Nagyon vártam a filmet, de óriási csalódás volt. Bűn rossz a film, a ZS kategória dicséret részemről.