Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
82
Filmadatlap
 
28
Szereplők
26
Vélemények
7
Képek
1
Videók
 
eve58   2019. 11. 29.

legújabb vélemény

Magávalragadó tempójú, remek meseszövésű film. Ugyan helyenként nem éreztem a főhős reakcióit hitelesnek, de tovább sodort a sztori, így megbocsátottam.

 
indingo   2016. 02. 17.

Alapvetően egy jó film kisebb-nagyobb hibákkal. Tetszett, hogy - amerikai filmekkel ellentétben - nem jött össze minden elsőre. Képtelennek tartom persze, hogy néhány YouTube-os video megnézése, és olyan emberrel való beszélgetés után, aki valamikor megszökött, ki lehetne bárkit is szabadítani egy börtönből. A film eszembe juttatja, hogy vajon hány ártatlan ember ül börtönben és hány bűnöző szaladgál közöttünk?


 
Deku   2017. 10. 22.

Ezt el kell ismerni, hogy nem tartozik a legizgalmasabb és legfrappánsabb filmek közé sem. Nem tudom feldicsérni ezt a filmet mivel nem tetszett, nem az én ízlésemnek volt való.

 
Filmelemző   2018. 04. 21.

Az egyik legjobb szabadulós akció-thriller, amit valaha láttam. Paul Haggis, az inkább forgatókönyvíróként, mint rendezőként híressé vált filmes, remek darabot rakott össze Russell Crowe és a szexi Elizabeth Banks kiemelkedő alakításaival. A végeredmény egy ütős mix lett, melyben van dráma, lelkizés, ragaszkodás és mozgalmas akció is (utóbbi inkább a játékidő második felében). Átérezhetjük egy hétköznapi családapa elszántságát, aki tanár létére egy profi szöktetést tervez, hogy feleségét - kisfia édesanyját - kimenekítése a börtönből. Értékelésem: 8 / 10. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

 
Berto49   2016. 12. 14.

Újra, talán harmadjára néztem meg, de ugyanúgy tetszett, mint az első alkalommal. Egyre inkább kedvelem az Új-Zélandon született színészt, R. Crowe-t. A sztori ugyan elég kiagyalt, ilyen tervet ember nem tud megtervezni és végrehajtani, de ez egy film, amiben minden megtörténhet. Remake, a francia „Pour Elle” amerikai változata, azon ritka kivételek egyike, amikor az új mozi jobb, mint az eredeti. Luke, a kisfiú is nagyon aranyos.

 
Azok tegyenek a filmmel egy próbát, akiket érdekel Russel Crow megfelelően kidolgozott feleségszöktetése, de csak ritkán csap bele az akcióba. 6/10 több»
 
Azon nagyon kevés film közé tartozik, mely akárhányszor újranézhető, mert mindig hatással lesz ránk. Egyaránt ajánljuk az akciófilm kedvelőknek és a mélyebb érzések megjelenítésére vágyó, dráma szeretőknek is. Izgalmas, fordulatos, szerethető alkotás Russell Crowe és Elizabeth Banks kiemelkedő játékával. több»

A film összbevétele 67 448 651 dollár volt (imdb.com).

 

Amikor a Brennant család áthalad a repülőtéri biztonsági ellenőrzésen, akkor a képernyőn a körözött bűnözők között megjelent Osama Bin Laden arcképe is.

(SódóGA)
 

A filmben szereplő labor telefon- és fax-száma megegyezik a Monroeville-i Egészségügyi Szolgálat számával.

(SódóGA)
 

Mark Isham nem vállalta ennél a filmnél a zeneszerzést, mert nagyon kiakadt azon, hogy Paul Haggis kilépett a szcientológiai egyházból, amelynek Isham még mindig a tagja.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.