Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
81
Filmadatlap
 
26
Szereplők
22
Vélemények
7
Képek
1
Videók
 
Filmelemző   2018. 04. 21.

Az egyik legjobb szabadulós akció-thriller, amit valaha láttam. Paul Haggis, az inkább forgatókönyvíróként, mint rendezőként híressé vált filmes, remek darabot rakott össze Russell Crowe és a szexi Elizabeth Banks kiemelkedő alakításaival. A végeredmény egy ütős mix lett, melyben van dráma, lelkizés, ragaszkodás és mozgalmas akció is (utóbbi inkább a játékidő második felében). Átérezhetjük egy hétköznapi családapa elszántságát, aki tanár létére egy profi szöktetést tervez, hogy feleségét - kisfia édesanyját - kimenekítése a börtönből. Értékelésem: 8 / 10. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

 
indingo   2016. 02. 17.

Alapvetően egy jó film kisebb-nagyobb hibákkal. Tetszett, hogy - amerikai filmekkel ellentétben - nem jött össze minden elsőre. Képtelennek tartom persze, hogy néhány YouTube-os video megnézése, és olyan emberrel való beszélgetés után, aki valamikor megszökött, ki lehetne bárkit is szabadítani egy börtönből. A film eszembe juttatja, hogy vajon hány ártatlan ember ül börtönben és hány bűnöző szaladgál közöttünk?


 
Deku   2017. 10. 22.

Ezt el kell ismerni, hogy nem tartozik a legizgalmasabb és legfrappánsabb filmek közé sem. Nem tudom feldicsérni ezt a filmet mivel nem tetszett, nem az én ízlésemnek volt való.

 
Berto49   2016. 12. 14.

Újra, talán harmadjára néztem meg, de ugyanúgy tetszett, mint az első alkalommal. Egyre inkább kedvelem az Új-Zélandon született színészt, R. Crowe-t. A sztori ugyan elég kiagyalt, ilyen tervet ember nem tud megtervezni és végrehajtani, de ez egy film, amiben minden megtörténhet. Remake, a francia „Pour Elle” amerikai változata, azon ritka kivételek egyike, amikor az új mozi jobb, mint az eredeti. Luke, a kisfiú is nagyon aranyos.

 
Edii   2015. 04. 23.

Kerek, egész, korrekt film. Lekötött ,végig lebilincselt a cselekmény, izgalmas és drámai. Nekem a színészek is tetszettek, nincs velük baj, Russel Crowe pedig kitűnő!

 
Azok tegyenek a filmmel egy próbát, akiket érdekel Russel Crow megfelelően kidolgozott feleségszöktetése, de csak ritkán csap bele az akcióba. 6/10 több»
 
Azon nagyon kevés film közé tartozik, mely akárhányszor újranézhető, mert mindig hatással lesz ránk. Egyaránt ajánljuk az akciófilm kedvelőknek és a mélyebb érzések megjelenítésére vágyó, dráma szeretőknek is. Izgalmas, fordulatos, szerethető alkotás Russell Crowe és Elizabeth Banks kiemelkedő játékával. több»
 

Amikor a Brennant család áthalad a repülőtéri biztonsági ellenőrzésen, akkor a képernyőn a körözött bűnözők között megjelent Osama Bin Laden arcképe is.

(SódóGA)
 

A filmben szereplő labor telefon- és fax-száma megegyezik a Monroeville-i Egészségügyi Szolgálat számával.

(SódóGA)
 

Mark Isham nem vállalta ennél a filmnél a zeneszerzést, mert nagyon kiakadt azon, hogy Paul Haggis kilépett a szcientológiai egyházból, amelynek Isham még mindig a tagja.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.