A segítség

A segítség

The Help

Szívszorító és szívderítő történet a hatvanas évek Amerikájából, ahol négy, egymástól nagyon különböző életet élő nőt sodor össze a sors, hogy titokban megalkossák az évtized egyik legfontosabb könyvét. Emma Stone, Viola Davis, Octavia Spencer, Bryce Dallas Howard humorral teli, ám… Több

Forgatókönyvíró: Tate Taylor
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Németország, Egyesült Királyság, Franciaország, Kanada, India, Egyesült Arab Emírségek
Premier (HU): 2012.03.17. | Disney+ (2022.06.14.)
Viola Davis
Viola Davis

2024.10.12 SaSa

Jessica Chastain neve hozott ide...

...és lám, milyen jó. Egy jó alakítása után megkerestem a filmjeit, és nézegettem. Melyik jobb, melyik gyengébb. De ez fergetegesen jó. Manapság szinte kötelező elem minden színű, minden genderhez tartozó, mindenféle vonzalmú emberből beletenni egy filmbe. Ez nem erről szól, legalábbis szerintem. Több mint 10 éve készült, akkor még tán nem is volt kötelező elem az eltúlzott érzékenyítés. Csak megjegyzésként szúrom ide, hogy Bryce Dallas Howard megviccelt. Eleinte őt hittem Jessica Chastainnek. Hasonlítanak egymásra, de ez csak most tűnt fel, hogy egy filmben láttam őket. A film kifogástalan. Hosszú a játékidő, de végig élvezhető. A szereplőgárda nagyon jó, és a karaktereket nagyon hitelesen hozzák a színészek. Nem tudok rosszat mondani a filmről. A magyar szinkronnal volt egy aprócska gondom. Jessica Chastain magyar hangja nem tudom, ki volt, de valami eszméletlenül bántotta a fülemet. Ha még nem láttad, ne hagyd ki! Ez egy nagyon szép történet, kellemes délutáni film.

2017.07.10 Deku

Nehéz volt eldönteni, hogy milyennek is tartottam a filmet. Vegyes érzéseket ébresztett bennem az film. Kedveltem mert kellemes karaktereket raktak bele másrészről viszont gyengécske volt a történet. Egyszer meglehet nézni.

2019.07.16 HercegPeter

Az elmúlt évek fekete-filmáradatát tekintve nem sok olyan alkotás készült, ami ne lenne egyfajta propagandafilmként is felfogható. Ez szerencsére ilyen. Nem látok benne mögöttes tartalmat. Persze nem véletlen, hogy nem harminc évvel ezelőtt került a ... Több

2021.10.29 Ms. Akárki

Remek színészgárda teszi még érdekesebbé az amúgy is érdekes alaptörténetet. Nagyon hosszú volt, de erre csak a végén döbbentem rá, olyan jól felépítették és izgalmassá tették. A zenéi pedig kiemelkedőek.

Viola Davis a megjelenés után kritizálta a filmet, szerinte ugyanis a fehérek nézőpontját mutatja be, és sok olyan jelenetet kivágtak, ami pontosabb képet adott volna a történetről.Szerző: ArpiHajdu és Réci

Értékelés: 8.5/10
(2015. 07. 30.)
Mindenkinek nagyon nagy szeretettel ajánlom a filmet, kihagyhatatlan alkotás, amely komolysága ellenére számos kellemes percet fog szerezni a nézőknek. Több