Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Aferim! (2015)

Aferim!
Filmadatlap
 
26
Szereplők
3
Vélemények
6
Képek
2
Videók

Galéria (6)

Videók (2)

 
messideco   2018. 08. 17.

legújabb vélemény

0

Román western (eastern) :) Aki egyedi, különleges filmélményre vágyik annak ajánlom. Felirat elérhető hozzá, egy nagyon érdekes, számomra is ismeretlen korszakot és világot mutat be a román rendező filmjében, le a kalappal. Végig dominálja a fekete h... több»

 
juhasz-david93   2016. 01. 25.

0

Nagy volt a hype a film körül, én magam is nagyon vártam, ehhez képest hatalmas csalódás volt. Sajnos nagyon unalmasnak találtam. Az azonban örömteli, hogy csaknem teltházas teremben láttam a moziban - van még remény, talán felismerik sokan, hogy van élet a Star Warson meg Marvelen túl.

 
veresszsoltika   2017. 10. 22.

0

Unalmas, vontatott erőltetett, és meghatározhatatlan műfajú film, még igazából mondanivalója sincs . Szerintem semmilyen szempontból nem érdemes megnézni.

A film összbevétele 350 110 dollár volt (imdb.com).

 

A hazai rendezésű Cinefest fesztiválon az Aferim! elnyerte a nemzetközi kritikusok FIPRESCI-díját.

(hp)
 

A film a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte az Ezüst Medve-díjat.

(hp)
 
A Berlinálén a legjobb rendezői díjjal kitüntetett Aferim! nem pusztán az új román mozi egyik csúcsteljesítménye. A román cigánywestern világszinten is kiemelkedő darab. CSIGER ÁDÁM KRITIKÁJA. több»
 
Az Aferim!, vagyis „Bravó” című, western elemekből épített road movie a román újhullám legújabb zászlóshajójaként megérkezett Magyarországra. Berlini világpremierje sem véletlen a 19. századi cigány rabszolga kálváriájának, ami hamleti és candide-i módon szól, hogy aztán a végén mindenki feltehesse a kérdést: a jó valóban megkapja-e méltó büntetését? több»
 
Radu Jude kétségtelenül az egyik legizgalmasabb román rendező. Többnyire szomorú és sötét történeteket mutat be nekünk a román mindennapokból, de mindezt olyan tömény fekete humorral teszi, amitől a filmjei könnyen befogadhatóvá és szórakoztatóvá válnak. több»