Óriásit bukott a gárdafilm, és a Pán

Megőrizte első helyét a Hotel Transylvania 2, második helyen nyitott Az utolsó boszorkányvadász, míg a Mentőexpedíció a dobogó harmadik fokára csúszott.

Továbbra is remekel, és uralja a hazai bevételi toplistát a Hotel Transylvania 2 – Ahol még mindig szörnyen jó. A világszerte remek eredményeket produkáló animációs filmre 36 ezer néző 49 millió forint értékben váltott jegyet. A második helyet Az utolsó boszorkányvadász szerezte meg. Bár a helyezés nem tűnik rossznak, a Hotel Transylvania 2-re még múlt héten, vagyis premierje második hetén is kétszer annyian váltottak jegyet, mint a Vin Diesel nevével fémjelzett fantasy akciófilmre.  Továbbra is jól teljesít Ridley Scott hazánkban forgatott sci-fije, a Mentőexpedíció. A Matt Damon főszereplésével bemutatott sci-fi négy héttel a premierje után már 330 millió forintot kaszált.

A premierfilmek közül a már említetten kívül Az ételművész és a Pán fért fel a toplistára. Míg előbbi a nyolcadik, utóbbi a kilencedik helyet szerezte meg. A Pán ezzel idehaza is hatalmas bukást könyvelhetett el. A 150 millió dollárból forgatott film a tengerentúlon is alaposan elhasalt, és esélye sincs, hogy visszahozza a gyártás költségeit. A filmre idehaza mindössze 8723-an váltottak jegyet. A hétvége másik nagy csalódása a magyar sajtóban csak gárdafilmként emlegetett Veszettek volt. Goda Krisztina legújabb alkotását 54 moziban mutatták be, de mindössze 3016 nézőt érdekelt. Szintén nem fért fel a dobogóra a Kókusz Kokó, a kis sárkány (20 mozi), a A meglepetés(4 mozi) és az Aferim! (12 mozi) sem.

Bár múlt héten elővetítés keretein belül már láthatta a közönség, országszerte csak most debütált Denis Villeneuve kiváló kartellfilmje, a Sicario - A bérgyilkos, mely az ötödik helyet szerezte meg. Guillermo del Toro gótikus horrorja, a Bíborhegy újabb helyet csúszott vissza, és már csak a hetedik. Ellenben jól tartja magát A kezdő, mely múlt héthez képest növelni tudta bevételeit, melynek köszönhetően megszerezte a toplista hatodik helyét.

A tengerentúlon egy premierfilm sem tudta megközelíteni a dobogót, így a Mentőexpedíció visszavette vezető helyét. A Jack Black főszereplésével forgatott Libabőr a második helyre esett vissza, míg Steven Spielberg és Tom Hanks drámája, a Kémek hídja akárcsak múlt héten, most is harmadikként zárt. Az  utolsó boszorkányvadász nem érdekelte túlságosan az amerikai nézőket, mindössze 10 millió dolláros bevételre tett szert. A hétvége nagy bukása a Bill Murray új filmje, a Rock the Kasbah volt, melynek másfél milliós bevétele csak a 13. helyre volt elegendő, miközben a film rendkívül negatív kritikai fogadtatásban részesült.