Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
74%

Alpha Dog (2006)

Alpha Dog
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
6
Képek
2
Videók
 
indingo   2017. 12. 31.

legújabb vélemény

0

Egész kellemes film a maga stílusával. Ha elindul az ember a lejtőn nincs megállás. Érdekes karakterek és párbeszédek, némi mondanivalóval egy kemény témában.

 
Ragemarci   2015. 09. 01.

0

Az egyik legjobb film arról ,hogy mi történik, ha az ember rossz társaságba kerül.


 
Zsombi   2016. 05. 09.

0

Teljesen jó film, a hibáival együtt is abszolút élvezhető. Nem egy Oscar-díjra pályázó produkció, de ettől még képes megütni a színvonalat. A szereposztás parádés, a sztárok egytől egyig hozták a tőlük megszokott formát. Kiemelkedő teljesítményt egyi... több»

 
varjú   2016. 02. 27.

0

Meglepően jó film, ami először beszippant, majd levesz a lábáról, és amikor a legkevésbé számítasz rá jól fejbevág. A történet azért ennyire erős, mert megtörtént eseményeken alapul. Nick Cassavetes igazi sztárokkal dolgozott, Sharon Stone, Olivia Wi... több»

Galéria (6)

Videók (2)

A film összbevétele 15 229 325 dollár volt (imdb.com).

 

Justin Timberlake a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Ben Foster zöldhályogra való szemcseppeket használt a forgatás alatt, hogy úgy tűnjenek a szemei, mintha be lenne drogozva. Ezzel veszélyeztette a látását a pupillatágulás miatt, ezért a forgatási szünetekben csukott szemmel közlekedett, még a rendezővel is így kommunikált. Valamint Sharon Stone által is összeszedett egy sérülést: a verekedős jelenetükben a színésznő úgy megütötte (Foster kérésére), hogy eleredt az orra vére.

(Menyét Ibolya)
 

A forgatáson Ronald J. Zonen, a Santa Barbara-i helyettes államügyész volt a szaktanácsadó, valamint minden, az ügyhöz kapcsolódó irat fénymásolatát odaadta a készítőknek. Ezért később eltiltották minden, az üggyel kapcsolatos jogi tevékenységtől, pedig az eredeti tervek szerint ő ült volna a Hollywood-peren az ügyészi székben.

(Menyét Ibolya)
 

Sharon Stone tényleg annyira orrba vágta Ben Fostert, hogy annak eleredt az orra vére. Stone-t erre Foster kérte, hogy a lehető leghitelesebb legyen a jelenet.

(ps)
 

Az angulul beszélő eredeti változatban a "fuck" szó 411-szer hangzik el.

(ps)
 

Ronald J. Zonen főügyész a filmesek rendelkezésére bocsátott minden dokumentumot a megtörtént esetről.

(ps)
 

A Justin Timberlake testén látható tetoválások nem valódiak, kivéve a bal felkarján látható keresztet és a vállai között látható angyalt.

(ps)
 

A film végén felcsendül Eminem 'Say Goodbye Hollywood' című dala, mely a történelmi Johnny Truelove-ra utal, akinek az igazi neve Jesse James Hollywood.

(ps)
 

2006-ban a Sundance Filéfesztiválon ezt a filmet vetítették utolsóként.

(ps)