Argentina, 1985

Az Argentina, 1985 (2022) Golden Globe-díjas és Oscar-jelölt film, amelyet a MAFAB közösségének véleménye alapján elsősorban kiemelkedő alakításai és feszült, korhű atmoszférája emel ki. Santiago Mitre drámájában Ricardo Darín, Juan Pedro Lanzani, Carlos Portaluppi és Norman Briski egy ügyvédekből álló csapat tagjaiként a véres katonai diktatúra vezetőit próbálják polgári bíróság elé állítani, miközben az idővel és az esélyekkel is versenyt futnak. A filmet a MAFAB.hu-n 5 értékelés alapján kedvező fogadtatás övezi, tetszésindexe jelenleg 76%. A nézői konszenzus szerint a színészi játék viszi a filmet, amely izgalmasan idézi meg a „retro” hangulatot, és a kínzásokkal, vallatásokkal, valamint népirtással terhelt múlt felelősségre vonását is erőteljesen mutatja be; többen az „Én még itt vagyok” című filmmel együtt ajánlják. A film jelenleg az Amazon Prime Video felületén tekinthető meg.

Hirdetés

Egy ügyvédekből álló csapat az 1980-as években Argentína véres katonai diktatúrájának vezetőivel veszi fel a harcot, versenyt futva az esélyekkel és az idővel.

(Hupka Adrián)

Ország: Amerikai Egyesült Államok, Argentína
Premier: 2022 | Amazon Prime Video (2022.10.21.)

2025.07.22 ospir

Hatalmas alakítások, korhű igazi "retro" feeling-je van. Nem tudom az "Én még itt vagyok" c. film előtte vagy utáni nézése javasolt, mindenesetre a két film párban javasolt. Nagyon izgalmas, a diktatúra idején elkövetett háborús bűnök (kínzások, val... Több

2022.10.21 Attila

Már régóta vártam ezt a filmet, és egyáltalán nem okozott csalódást. Ez az a fajta film, ahol az alakítások viszik a prímet. És ezt sikeresen megoldották, mindegyik színész kiemelkedő a szerepében.

Magunk maradtunk
2022