A tinédzser Alex (Alex Rider) élete egy csapásra megváltozik, amikor a nagybátyja rejtélyes körülmények között meghal. A fiú rájön, hogy bácsikája MI-6-os szuperügynök volt, ráadásul az õ egész eddigi életét is a titkosszolgálat irányította, hogy a kiképzése végén nekik dolgozzon. Alex elsõ küldetése, hogy megfejtse, mi rejlik a Stormbreaker szuperszámítógépek mögött, amelyek rejtélyes vírussal vannak megfertõzve. A fõ gyanúsított a számítógép létrehozója, Darrius Sayle (Mickey Rourke).
Bond szerű előzményfilm feldolgozás gyerekfilm kategóriában. Sajnos nagyon gagyi volt. Egyszernézős max ha valamelyik színészt kedveli az ember. Én is csak ez miatt ültem végig.
Könnyed variáció a James Bond-filmekre, fiatal főszereplővel, de a film mégis pörgős és akciódús. Ewan McGregor megörvendezteti a női nézőket is, és Mickey Rourke is jó adaléka a filmnek, annak ellenére, hogy mindig úgy néz ki, mintha elrontották vo... Többlna a sminkjét. Egyszerű a történet, dea tempónak és az akcióknak köszönhetően egyáltalán nem unalmas. Kár, hogy végül nem született belőle sorozat, jó kis kikapcsolódás lett volna.