Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
4
Vélemények
35
Képek
1
Videók
Báthory - A legenda másik arca
 
julis   2015. 09. 12.

legújabb vélemény

Hitvány, nevetséges film szerintem. A jelenetek nagy részét egyáltalán nem lehet komolyan venni, egyszerűen nem üti meg a világszínvonalat, hiszen nemzetközi viszonylatban még egy alancsony költségvetésű film is többet, szebbet mutat. Persze nem minden a látvány, a főhős színészi teljesítményével nincsen semmi problémám, de egyedül nem képes eladni az egész filmet.

 
Bady   2015. 08. 12.

A film kicsit öregebbnek tűnik a koránál, manapság ahhoz vagyunk szokva, hogy egy középkori történetet feldolgozó filmben bőségesen alkalmazzanak számítógépes effekteket is. Ebből a filmből ezek szinte teljesen hiányoznak. Engem ez nem zavart, nem a látványra utazom, ha filmet nézek. Ellenben igazi erőssége a filmnek, hogy történelmi alapokon nyugszik. Ellenben az eposzi hangulat néhol már-már erőltetettnek tűnt.


 
Sziszi   2014. 12. 29.

Jakubisko megmutatta, hogy egy kis ország is tud nagy filmet csinálni. Ez nem egy kis aranyos cseh komédia! Természetesen nem tud labdába rúgni a hollywoodi filmgyárakkal, de nem is ez lenne a cél. Elegendő megfelelő légkört teremteni, a történet úgy is magával ragad.

 
gandalf01   2014. 12. 26.

Az intim, lelki vívódásokat bemutató jelenetek egészen jók a főszereplővel. De a nagyobb jelenetek inkább megmosolyogtatnak, mintsem komolyanvehetők lennének. A szabadban forgatott jelenetek valamivel igényesebbek, mint a benn játszódóak, az olcsóságot lehet érezni a díszleteken. Végső soron egy csehszlovák filmtől még ez is dícséretes.

 
Kinek ajánljuk: Történelmi filmek kedvelőinek, akiket nem zavar, ha kevesebb a látvány, és több a dráma. több»
 

Az eredeti forgatókönyv szlovák nyelvű volt. Anna Friel-nek a családnál dolgozó bébiszitter segített elolvasni azt.

(ps)
 

Anna Friel rögtön beleszeretett a forgatókönyvbe, miután elolvasta azt, írt egy levelet a rendezőnek, amelyben sikerült meggyőznie őt arról, hogy szerepelhessen a filmben.

(ps)
 

Famke Janssen-nek felajánlották Báthory szerepét, de nem fogadta el.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.