69% 101 szavazat
Isten hozott Marwenben

Isten hozott Marwenben

Welcome to Marwen
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
27
Szereplők (27)
22
Képek (22)
4
Videók (4)
5
Érdekességek (5)
Díjak
Filmkritika
4
Cikkek (4)
Fórum
csd  
Leslie Mann
Steve Carell
Steve Carell
Steve Carell
Eiza González
Steve Carell
Steve Carell
Steve Carell
Steve Carell
Merritt Wever
Steve Carell
Leslie Mann
Steve Carell
Steve Carell
Steve Carell

FILMINFÓ

Tartalom 1
Tartalom 2
Hivatalos tartalom

Jeff Malmberg 2010-es dokumentfumfilmjéből Robert Zemeckis rendezett nagyjátékfilmet Caroline Thompson forgatókönyve alapján, amelyben a Steve Carell alakította főhős egy tragédia után próbál kikecmeregni a gödörből. A trauma után a főhős felfedezi, hogy milyen erő rejtőzik a… Több


Rendező: Robert Zemeckis
Forgatókönyvíró: Robert Zemeckis, Caroline Thompson
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Japán
Premier: 2018.12.21.
 
2022.04.23 KCintia

legújabb vélemény

Isten hozott az új világban!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Remek film arról, hogy egy traumát átélt férfi hova tud elbújni a gondok elől. Imádtam, ahogy megjelenítették a kis képzeletbeli világát, párbeszédeit, akcióit. Nagyon egyedi darab lett ez a film. A való életben a főszereplőnk egy szomorú, meggyötört és magányos lélek, míg Marwenben ő a csúcs. Bár, néha ebben a világában is célzott arra, hogy nem enged magához közel senkit, mert nem akar megint egyedül maradni. Tehát, képzelet ide vagy oda, a valóság elemei ott is megjelentek. A film végét nagyon szerettem, jól esett látni, ahogy ilyen sok fájdalom és elzárkózás után a főhős felülemelkedett.

0
 
2020.09.23 Crystaldeer

nem rossz, de valami hiányzott belőle hogy kiváló legyen

Ha nem olvasom el előre, hogy Steve Carell játszik benne, komolyan fel sem ismertem volna az első percekben annyira jól azonosult a karakterrel. Nekem nagyon tetszett az egész film. A mai technológiának köszönhetően ma már mindenből lehet élőt csinálni és nagyon tetszett a film megvalósítása, és hogy a történet is folyamatosan fedte fel az életrajzi elemeket is. Az is nagyon tetszett, hogy egyálltalán nem volt teljesen kiszámítható a cselekmény (nekem legalábbis biztosan nem). Kalandos, fantázia dús bár azért a vígjátéktól messze áll. Tehát ha nevetős vígjátékra vágysz, akkor ez nem te a filmed. Ugye megtudhattuk azt is, hogy ez egy valós történeten alapszik, hát őszintén mondva a főhös szerintem nem kicsit beteges. Egy kicsit talán odarepített vissza amikor még gyerek voltam és sokat játszottam mindenféle plüssállatokkal, figurákkal, hangot adva neki, és hát igen nem egyszer álmodtam róla, hogy bárcsak valósak lennének, de ezzel szerintem sok gyerek van így, viszont ebben a röpke 2 órában ez a film magával ragad egy szuper elképzelt világba, és talán így már a főhöst is meg lehet érteni, hogy sokszor miért kényszerül abba a világba elmenekülni. Hogy kiválót adjak rá, valami icipici kis dolog hiányzott a filmből, nem tudom miért éreztem így, de az biztos hogy nagyon sok munka van a mögötte a megvalósítás miatt.

1
 
2019.10.12 BoBamburg

Kellemes és szép film, habár nem ez lesz Robert Zemeckis pályafutásának csúcsa. A játékfigurák világában zajló részek kreatívak és ötletesek, amik jól össze vannak fűzve főszereplőnk lelki világával, illetve magánéletének alakulásával.

1
 
2021.10.16 Timike

Rég láttam ennyire szomorú filmet. Engem megérintett a főszereplő története, drámája. Nem tud abban a világban élni, amelybe született, ezért teremt magának egy sajátot.

1
 
2020.08.21 csd

Túl távoli idegenség

Bevallom nagyon vártam ezt a filmet, már a puszta téma is nagyon érdekel. Mélymerülés egy eltört sorsba mindig tanulságos és fontos szembesülés arra, hogy jobban megértsük egymást. Ezt kínálná elvileg az Isten hozott Marwenben, de sajnos ahogy haladt előre a cselekmény a számos üresjáratával, úgy trivializálta a saját mondandóját. Szerintem jelen esetben egyszerűen nem működött az a narrációs technika, hogy szinte a játékidő végére tartogatták a karakter "leleplezését" önamaga előtt, és nem gondolom, hogy ezt ne lehetett volna megoldani másképp. Hősünk teljesen idegen önmaga számára, de nekünk, nézőknek nem kellett volna, hogy az legyen.

0

A film összbevétele 12 463 520 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Deja Thoris, a film egyik szereplőjének a neve nagyon hasonlít az Edgar Rice Burroughs által írt, A Mars hercegnője című könyv egyik főszereplőjére.Szerző: Thibo84

#2
 

A 40 millió dolláros költségvetésű film 2,4 millió dollárral debütált a nyitó hétvégén.Szerző: Thibo84

#3
 

A filmet korábban a "Marweni nők" címet adták.Szerző: Thibo84

#4
 

A film elején, amint Cap'n Hogie repülés közben a rádióba beszél, a "Foxtrot Uniform Charlie Kilo" hívójelet használta, ami egy titkos szleng a nyomasztásra.Szerző: Thibo84

#5