Milyen amerikaiak
Alex Garland új filmje, a Polgárháború egyszerre empatikus figyelmeztetés és bemutatott középső ujj. Darabjaira hulló politikai rendszerek, holttestek és egy kép az elnök haláláról, íme, ide juthatnak a polarizált társadalmak, ha nem ébredünk időben. De mindeközben mivé válunk mi, és hogyan tudósítanak nekünk az eseményekről? Ragaszkodhatunk-e az etikai határokhoz, ha tényleg az életünk a tét? Több
Alex Garland Polgárháborúja a háborúval érvel a béke mellett, apolitikusan mutatva meg, hogy ha már az öldöklésnél tartunk, mindegy, hogy miért tesszük. Több
Szétszakítva
Négy újságíró indul New Yorkból Washingtonba egy véres polgárháború végnapjaiban, hogy interjút készítsenek az elnökkel, mielőtt a szakadár militáns csoportok megtámadják a Fehér Házat és megdöntik a szövetségi kormányt. Alex Garland disztópikus víziója félelmetesen közel áll a valósághoz, így egyszerre lehet korlenyomat és figyelmeztetés is korunk szétszakított társadalmai számára. Több
A Polgárháború az Egyesült Államok kortárs belviszályaira és a széles körű társadalmi elégedetlenségre építi nyomasztó jövővízióját. Alex Garland háborúellenes filmje ugyanakkor éppen a kritizált sokkhatás és didaktikus kifejezésmód eszközeivel él a média felelősségének hangsúlyozása során. Több
A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen!
Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem,
vegye fel velünk a kapcsolatot.