Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
78%

Comic strip - Képtelen képregény (1997)

Chasing Amy
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
Syracuse   2020. 03. 28.

legújabb vélemény

0

A szokásos View Askewniverse hozza a Chasing Amy, de szerintem ez az egyik leggyengébb darabja. Azért a Jay and Silent Bob Rebootnál jobb lett.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 07. 18.

a nap véleménye

2
A drámaisággal való próbálkozás

Kevin Smith ezen filmjének többször futottam neki, s bár jól indul, a végére a felesleges érzelgősség ront az összképen, így az író-rendező esetében először beszélhetek csalódásról. Pedig az alap nem lenne rossz: Smith megpróbál a párkapcsolatokról, ... teljes kritika»


 
MMcFly2015   2019. 09. 02.

0

Kevin Smith univerzuma bővült, de valahogy itt a komolyabb, romantikus vonal nem működik annyira, mint a korábbi agymenések... Jay és Néma Bob filmek között emlegetik, de a két figura kb. 3 perc erejéig szerepel benne. Ben Afleck szirupos szerelmi tö... több»

 
edessszilvia   2017. 11. 05.

0

A nagyon jó szereposztásnak és dranmaturgiának köszönhetően klassz a film, magával ragad és minden percében leköt, izgalmas, fordulatokban gazdag és meglepő vég.

 
doffy_joka   2015. 08. 16.

0

Egy összességében hatásos film, kellemesen csalódtam a filmben. Sose néztem volna meg hasonlót mégis hihetetlen élményt nyújtott. Többször is láttam és bátran mondhatom, aki kedveli, ezt a stílust nyugodtan megnézheti.

 
Evok1909   2018. 03. 11.

0

Számomra 5 csillagos a film. Nyilván ebben is van egy nagyadag elfogultság, de egyébként is szerelmese vagyok ennek a korszaknak és ennek a világnak.

 
tomvétsz   2016. 06. 22.

0

Ez egy nagyon jól sikerült komédia, Kevin Smith képes volt meghaladni önmagát, és a bugyutának mondható vígjátékok után egy hajszállal komolyabbnak mondható romantikus komédiát alkotott. A szereposztás jó, ez a csapat már bizonyított együtt korábban.... több»

Galéria (10)

Ben Affleck
Joey Lauren Adams
Ben Affleck
Joey Lauren Adams
Ben Affleck
Jason Lee
Joey Lauren Adams
Ben Affleck
Jason Lee
Ben Affleck
Jason Lee
Ben Affleck
Jason Lee
Joey Lauren Adams

Videók (1)

A film összbevétele 12 006 514 dollár volt (imdb.com).

 

Kevin Smith a film főbb karaktereit (Holdent, Bankyt és Alyssát) úgy alkotta meg, hogy a forgatókönyv írás közben az őket alakító színészek, vagyis Ben Affleck, Jason Lee és Joey Lauren Adams lebegtek a szemei előtt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film költségvetése mindössze 250 ezer dollár volt. Összehasonlításképp: Kevin Smith előző filmje, a Shop-show 6 milliós büdzséből készült, vagyis 24-szer annyi, mint jelen film esetében.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Kevin Smith egy podcastben úgy nyilatkozott, hogy mindössze két szavazaton múlt, hogy a Comic strip - Képtelen képregényt forgatókönyvét jelöljék a Legjobb eredeti forgatókönyv Oscar-díjra.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Joey Lauren Adams a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Ben Affleck és Matt Damon 4. közös filmje.

(dulkap)
 

Ez Quentin Tarantino kedvenc filmje 1997-ből.

(ps)
 

Kevin Smith-t a film megírására Joey Lauren Adams-szel való kapcsolata ihlette.

(ps)
 

A főhősök képregénye, a "Baby Dave" David Klein íróra, rendezőre és színészre utal, akit többek között a Shop-stop (1994) és a Shop-Show (1995) című filmekről ismerhetünk.

(ps)
 

Hooper dzsekijén a "The Black Man is God" (A fekete ember az Isten) felirat Dwight Ewell ötlete volt.

(ps)
 

Amikor Holden és Elyssa arról diskurálnak, hogy milyen volt New Jersey-ben felnőni, megemlítik a Eden Prairie Mall bevásárlóközpontot. Ez a bevásárlóközpont valójában nem is New Jersey-ben található, hanem Minnesotában, ahol a Shop-Show (1995) is játszódik.

(ps)
 
Kétségkívül egy értékes film, ugyanakkor csak nagyon ritkán kellemes - avagy ironikus módon éppen az ellenkezője annak, amit a direktor például a két Shop-stoppal létrehozott. több»