Coriolanus

A Coriolanus (2011) a MAFAB nézői visszajelzései szerint merész modernizálásával teszi átélhetővé Shakespeare tragédiáját. Ralph Fiennes rendezése modern politikai drámaként és háborús thrillerként Gerard Butler, Jessica Chastain, Vanessa Redgrave és Brian Cox játékára is épít. A film tetszésindexe a MAFAB.hu-n 6 értékelés alapján 67%, ami többnyire pozitív nézői fogadtatásról árulkodik. A lázadás miatt száműzött Coriolanus bosszút forral, és esküdt ellenségével, Tullus Aufidiusszal szövetkezve akar visszatérni Rómába. A nézők a két főhős erejét, a látványos modern formát és az átütő mondanivalót emelik ki, miközben a vontatott, elvont stílust korlátnak érzik

Hirdetés

Ország: Egyesült Királyság
Premier: 2011.02.14.

2018.11.29 harnas1207

Nem ismerem az alap művet, de nagyon tetszett a megoldás, hogy átvetítették modern formába. A Két főhős karaktere nagyon jó volt, és hiába volt látványosabb ez a megoldás, a mondanivaló átjött. Sőt még talán jobban meg is értettem. Azt viszont sajná... Több

2015.02.03 baloghadyka

Olvastam, láttam, megnéztem - könyv, színház, film - több szempontból is mondhatom, hogy minden nézőpontból remek alkotás. Ezt nem csak azért állítom, mert volt szerencsém találkozni a szereplőkkel, alkotókkal. :)

Sir Ian McKellen elmondta Ralph Fiennes' Coriolanus alakítása a legjobb Shakespeare előadás, amit valaha filmen látott. Szerző: dulkap