Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
54
Filmadatlap
 
19
Szereplők
3
Vélemények
12
Képek
2
Videók
Coriolanus
 
harnas1207   2018. 11. 29.

Nem ismerem az alap művet, de nagyon tetszett a megoldás, hogy átvetítették modern formába. A Két főhős karaktere nagyon jó volt, és hiába volt látványosabb ez a megoldás, a mondanivaló átjött. Sőt még talán jobban meg is értettem. Azt viszont sajnálom, hogy ilyen vontatott, elvontabb stílusba forgatták el a filmet, mert így csak bizonyos szűk körben fogja megtalálni a nézőket.

 
Nagy Gábor Norbert   2019. 10. 20.
Üdv a modern korban!

Ralph Fiennes első rendezése nem kis vállalkozás, hiszen rögtön egy Shakespeare művet adaptált. Valószínűleg tetszettek neki kollégája, Kenneth Branagh feldolgozásai, tehát úgy gondolta, nosza rajta, rendezek egyet én is. Az alapötlet nem is rossz, hiszen a Római Birodalomban játszódó történetet rögtön a modern korba helyezi át, kardok helyett gépfegyverek ropognak, a tógát viselő szenátorokat most az öltönyös politikusok helyettesítik. Minden más úgy vala, ahogyan azt Petőfi Sándor lefordította magyar nyelvre 1848-ban, a mondatok ékesen csengenek , itt minden szónak súlya van. A film ugyan kissé zanzásítva van az eredeti műhöz képest, de egy amerikai filmről van szó, tehát ne legyenek illú... több»


 
baloghadyka   2015. 02. 03.

Olvastam, láttam, megnéztem - könyv, színház, film - több szempontból is mondhatom, hogy minden nézőpontból remek alkotás. Ezt nem csak azért állítom, mert volt szerencsém találkozni a szereplőkkel, alkotókkal. :)

A film összbevétele 1 072 602 dollár volt (imdb.com).

 

Sir Ian McKellen elmondta Ralph Fiennes' Coriolanus alakítása a legjobb Shakespeare előadás, amit valaha filmen látott.

(dulkap)
 

Ralph Fiennes korábban már alakította Coriolanus-t 2000-ben a londoni Almeida Theatre-ben.

(dulkap)
 

Gerard Butler és Ralph Fiennes közti harcot két napon át vették fel.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.