73% 66 szavazat
Családom és egyéb állatfajták

Családom és egyéb állatfajták

My Family and Other Animals
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
16
Szereplők (16)
8
Képek (8)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Berto49  
Tamzin Merchant
Imelda Staunton
Matthew Goode
Russell Tovey
Tamzin Merchant
Omid Djalili
Eugene Simon
Russell Tovey
Matthew Goode
Eugene Simon
Imelda Staunton

FILMINFÓ

Az esős Angliában élő Durrell család minden vágya egy kis napsütés, így Korfu szigetét választják új lakhelyüknek. A külön és excentrikus család élén a konyhaművész Mrs. Durrell áll, akinek szeszélyeit nem mindig könnyű elviselni. Ám gyermekei sem tekinthetők átlagosnak: a legidősebb fiú, Larry avantgarde írónak készül, a második fiú, Leslie fegyvermániás, az egyetlen lány, Margo pedig szédületes sebességgel cserélgeti a hódolóit. A kalandok középpontjában mégis a 12 éves Gerald áll, akinek figyelmét a tanulás helyett az élővilág csodái kötik le. Szünet nélkül tanulmányozza a legfurcsább élőlényeket... Köztük a saját családját.

Rendező: Sheree Folkson
Író: Simon Nye
Forgatókönyvíró: Gerald Durrell
Ország: Egyesült Királyság
Premier (HU): 2007.12.04.
 
2019.03.07 Dorkateo

legújabb vélemény

Imádom ezt a családot!

Nem csoda, hogy Durell az lett, aki... Ilyen laza családban bátran lehetett különc az ifjú állatkedvelő :) A film valóban visszaadja azt a kellemes délszaki hangulatot, ami a 30-as években lehetett Korfun. És a ház tényleg az ő házuk volt.

0
 
2018.03.17 Berto49

Restellem, de még egyáltalában nem olvastam Gerald Durrell könyvet, a kretén címlapok (bocsánat néhai Réber úr, nem kedvelem a grafikáit!) ijesztettek el tőle, de nagy kár volt. Csak a filmet látva kíváncsian fogok hozzá a hallgatásához Szacsvay Lász... Több

1
 
2015.08.16 Corazon.Donq

Mások véleményét nézve úgy érzem nem egy filmet néztünk. Engem valahogy nem ragadt meg ez a világ, amelyet a rendező lefestett. Unalmas lapos semmitmondó történetnek tartottam. Ritkán adok ennyire negatív kommentet egy filmhez.

0
 
2015.01.25 Borka

Ez a film egy rejtett kincs, nagyon ajánlom mindenkinek. A történet és a hangulat is megmagyarázhatatlanul magávalragadó. A humora pedig nagyszerű.

0