Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%
Filmadatlap
 
31
Szereplők
8
Vélemények
18
Képek
1
Videók

Vélemények: Az elfelejtett háború (2020)

 
pj19   2021. 11. 27.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy kifejezetten jó kis II. világháborús film lett. Érdekes a történetvezetés, a látvány és a képvilág is. Én személy szerint kicsit sajnáltam a német katonát. Bár kicsit idilli, hogy ilyen lejátszódhatott, hisz háború volt. Ott pedig a háború minden... több»

 
4EverAlfa   2021. 10. 23.

1
Meglepően jól sikerült

Kicsit szkeptikusan álltam neki a filmnek, de hamar kiderült, hogy nemcsak egy szokásos háborús film, hanem egy 3 szálon futó történet, aminek a végén, mondjuk kicsit klisésen, de mégis érdekesen egymásba fonódtak a sztorik. Bemutatott családi tragédiát, a fiát részben a saját hibájából elvesztő apát, a nemzeti szocializmusban hívő, de a saját népéért is aggódó és emiatt lelkiismereti válságba kerülő holland önkéntest, elkényeztetett tábornok gyerekből a háború sűrűjébe keveredő, a háború feszültsége okán vérszomjassá vált angol ficsúrt, illetve a cselekmények középpontjában álló, mindenben felelősséget vállaló lány történetét. Tetszett, hogy nem próbált meg mindent túlélő, romantikus hősiességet piedesztálra emelni, hanem a valóságnak megfelelő magatartásformákat vitték vászonra, azaz nem lett happy end... A csatajelenetek életszerűek voltak, a kameramozgás pont nem volt idegesítően sokat mozgó, de mégis érzékeltette a feszültséget. Szóval egy nagyon jól sikerült háborús dráma lett.


 
Harper   2021. 10. 28.

10
Nem csak az amerikaiak tudnak jó háborús filmet készíteni

Nagy háborús film rajongóként valódi csemege felbukkanásának vettem Az elfelejtett háború című filmet, melyet a Netflixen találtam (igen nagy örömömre). Növelte a kíváncsiságomat, hogy ezúttal nem egy amerikai blockbuster megtekintésére vállalkoztam,... teljes kritika»

 
zoltyah   2021. 10. 22.

2

Nem gyenge film, kicsit hasonlít a Ryan közlegényre időnként, és bátran ajánlom, hiszen lekötött az elejétől a végéig.

 
HungryJabba   2021. 10. 23.

1
Remek film

Komoly operatőri munka, nagyon jó beállítások, látványos akciórészek. Kicsit döcögve indul a több szálon futó történet, de hamar beszippant a cselekmény.

 
  2021. 10. 18.

1

Tetszett ez a film, főleg, mert nemcsak háborús vérengzés és gyilkolás, hanem egy érdekes történetet is elmesél mindezek között.

 
Marko   2021. 05. 26.

1

Az utóbbi évek egyik legjobb háborús filmje, szuper csatajelenetekkel. Végig lekötötte a figyelmemet.

 
BÉLA   2021. 10. 31.

0
Nem nyűgözött le

A rendező azért csak beletett a filmbe egy pár jelenetet a német brutalitásról. Nos, hasonló helyzetben a világon bármely hadsereg agyonlövetéssel jutalmazza a terroristákat.