Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
62%

Éjfél a jó és a rossz kertjében (1997)

Midnight in the Garden of Good and Evil
Filmadatlap
 
17
Szereplők
4
Vélemények
12
Képek
1
Videók

Galéria (12)

Videók (1)

 
Crystaldeer   2020. 10. 03.

legújabb vélemény

0
bocsi

Ne haragudjon meg senki rám, de az első 20 percig tudtam nézni, de már azt is annyira untam...tudom lehet utána lett volna az igazi cselekmény, de nem bírtam tovább nézni. Pedig ilyen jó színészek mellett én is jobbat vártam volna.

 
Berto49   2019. 05. 30.

0
Savannah és a yankee újságíró

Nálam Kevin Spacey minden híresztelés ellenére nem került indexre. Függetlenül a nemi orientációjától a legkitűnőbb színésznek tartom. A nyújtott teljesítményeit és a magánéletét élesen el kell választani! Ugyanakkor az ellene felhozott szexuális zaklatási vádakban való bűnösségét a legteljesebb mértékben elítélem. Évekkel ezelőtt már olvastam a címben szereplő könyvet és a belőle készített filmet is, most azért néztem meg újra, mert akkor nem figyeltem a rendező személyére. Clint Eastwood igazán sikerekkel teli pályafutást mondhat magáénak. Színészként is, rendezőként is remek filmeket készített, ugyanakkor pedig egy olyan szép és tehetséges lánynak is az édesapja lehetett, mint Mandy alakítója, Alison Eastwood. Ahogy olvasom az érdekességek rovatban, nem volt nála protekció, a lányának is komoly szűrőkőn kellett átmennie, hogy megkaphassa ezt a szerepet. A déli fekvésű Savannah városában a fekete bőrű lakosok száma megközelíti a 60 százalékot, ezért is még élő hagyomány lehet az ősi varázslat, a woodoo, amelynek fontos szerep jutott a film végső lezárásában. Egyedi hangulatú mozi, hangsúlyozva benne az amerikai dél fülledt és misztikus hangulatát.

 
alien007   2014. 10. 18.

0

Igazán nagyszerű filmélmény, páratlanul jó hangulattal, fantasztikus zenei aláfestéssel. Szerintem méltatlanul alacsony figyelemmel kitüntetett munkája ez a rendezőnek.

 
pepmed   2016. 09. 02.

0

Unalom, unalom, unalom. Szerintem Eastwood sokkal jobbakat tud, mint ez. Nem értem miért érte be ennyivel.

A film összbevétele 25 078 937 dollár volt (imdb.com).

 

John Berendt (1939) amerikai író azonos című regénye nyomán. Magyarul 1997 óta olvasható az Európa Kiadó gondozásában, Pardi András fordításában.

(Berto49)
 

A filmet 30M $-ból készítették 1997 májusában.

(dulkap)
 

Dorothy Loudon utolsó filmje.

(dulkap)
 

Edward Nortonnak felajánlották John Kelso szerepét, de visszautasította.

(dulkap)
 

Bár a filmet édesapja rendezte, Alison Eastwood-nak át kellett esni három meghallgatáson, több olvasópróbán és kamera teszten is mielőtt megkapta volna Mandy Nichols szerepét.

(dulkap)