Érdekességek

Eyes of a Stranger

Eyes of a Stranger

A film eredeti nyelve az angol.Szerző: Prince of Darkness

A film 1,2 millió dollár hasznot hozott a mozis bevételekből.Szerző: Prince of Darkness

A film 1981. február 11-én jelent meg Japánban, és 1981. március 27-én az Egyesült Államokban.Szerző: Prince of Darkness

A film forgalmazója a Warner Bros. cégcsoport volt.Szerző: Prince of Darkness

A film gyártó cége az Georgetown Productions Inc. volt.Szerző: Prince of Darkness

A filmbéli Jane Harrist alakító Lauren Tewes színésznő ezelőtt a szerepe előtt csupán tévéfilmekben és tévésorozatokban szerepelt.Szerző: Kóborló

A filmbéli Tracy Harrist alakító Jennifer Jason Leigh színésznőnek ez volt az első olyan filmszerepe, amit a mozikban is bemutattak.Szerző: Kóborló

Magyarországon semmilyen formátumban nem jelent meg, de az alábbi címeken mégis sokan ismerik a filmet (főleg a videókazettás korszakból): Az idegen szemei és az Aki mindent lát.Szerző: Kóborló

A film annak idején kivívta a feministák haragját a benne látható, nőkkel szemben tanúsított erőszakos cselekedetek ábrázolása miatt.Szerző: Kóborló

A filmben látható gyilkosságokat erősen meg kellett vágni, hogy a film megkaphassa az R-es besorolást a mozikban.Szerző: Kóborló

A korabeli kritikák közül több is bírálta a filmet fantáziátlanságára, olcsó ötleteire hivatkozva.Szerző: Filmbarbár

Mielőtt Debbie barátját megölnék, a férfi a tévében a Shock Waves c. filmet nézi, amelyet szintén Ken Wiederhorn rendezett.Szerző: Filmbarbár

A filmet kezdetben thrillernek szánták, de a forgatás félidejében úgy döntöttek, hogy az akkor divatos slasher filmek sikerét próbálják meglovagolni, ezért több erőszakos és véres jelenetet iktattak be a cselekménybe.Szerző: Filmbarbár