Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
63%

Fekete halál (2010)

Black Death
Filmadatlap
 
16
Szereplők
7
Vélemények
9
Képek
2
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 18.

legújabb vélemény

0

Sean Bean elvezet minket a rendezővel, Christopher Smith-szel egy sötét, félelmetes és kegyetlen korba, a középkor elejére, mikor a vallás és az egyház nagyobb félelmet keltett az emberekben, mint az uralkodóik. Hittek a farkasemberekben, démonokban,... több»

 
Artemisia   2018. 01. 21.

2
Tele van ellentmondásokkal

SPOLIER TARTALMÚ VÉLEMÉNY Középszerű, kidolgozotlan, igénytelen film, a történet rosszabb, hiteltelenebb már nem is lehetett volna, tele van logikai bakikkal. A faluba nem jutott el a pestis, mivel távol esett a fertőzött területektől. A főszereplők ... teljes kritika»


 
HercegPeter   2017. 05. 10.

0

Végignéztem, nem izgultam, nem unatkoztam, nem éreztem semmit. Végig vártam valamit, ami aztán mégsem következett be. A film legvége az egyetlen, ami tetszett, azt lehet egyedül kiemelni. Sehol egy kiemelkedő alakítás, vagy egy emlékezetes momentum. Holnapra az egészet elfelejtem. Pedig nagy lehetőségek voltak ebben a filmben.

 
BoBamburg   2018. 07. 28.

0

Sötét és erőszakos utazás egy sötét és erőszakos korba. Nem rossz film, de nem egy kiemelkedő darab, lehetett volna erősebb is. Vége tényleg jó, de a film nagy része kissé monoton :(

 
superxaba   2015. 06. 05.

0

Fekete film egy fekete korszakáról az emberiségnek, ennek megfelelően tálalva, sok erőszakkal, de ez sajnos középkori filmeknél kötelező. Kegyetlen film az emberi butaságról és elvakultságról.

 
gihera81   2015. 11. 11.

0

Minden értelemben a legjobb szó, amit erre a filmre találtam, az az, hogy egyszerű. Egyszerű történet, egyszerű hangulat, egyszerű karakterek. Az egyszerű szó pedig egyszerre jelenthet rosszat és jót is, pont, mint ebben az esetben is. A leginkább ta... több»

 
Macko   2016. 04. 23.

0

Ma láttam a filmet és nagyon tetszett, megfogott. Kemény és durva film, aminek van mondanivalója és érdekesen, reálisan mutatja be a sötét középkort. Tetszett. Nem sablonos film.

Galéria (9)

Videók (2)

A film összbevétele 265 318 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet 2009 tavaszán forgatták Németországban.

(dulkap)
 

Az első alkalom volt, hogy Christopher Smith nem a saját forgatókönyvéből dolgozott.

(dulkap)
 

Langiva szerepére Len Heday-t, Carice van Houten váltotta. Később mindketten szerepeltek a Trónok harca sorozatban, Sean Bean-nel egyetemben.

(dulkap)
 

Rupert Friend alakította volna Osmund szerepét, ám később lecserélték őt Eddie Redmayne-re.

(dulkap)
 

Sean Bean már a kezdetektől a stábhoz tartozott, ami segített abban, hogy nagyobb költségvetéssel dolgozhassanak.

(dulkap)