Érdekes film... Elkészítését tekintve – azaz a rendezés, alakítások, vágás, fényképezés – rendben van, egy kicsit "független film" stílusban. A történet mély és sokrétű, elegánsan tálalva, ironizálás és szájbarágás nélkül: a szereplők hétköznapibbak ... Többmár nem is lehetnének – már ez is kiváló megoldás –, és a kissé furcsa sztori jelenkori helyzetekre, problémákra és azok abszurditására világít rá.
Hosszan lehetne róla írni, de csak röviden: bemutatja napjaink átlagos, modern párkapcsolatait, amelyek gyakran unalomba fulladnak, és a korrektkedéssel, a másik elfogadásának túlhangsúlyozásával, a konformizmussal a mélységük elillan, céltalanná válnak. Érdekes a szórakoztatóipar által kreált "jelek" eljátszása (a "szerelem-tanfolyam" feladatai): a romantikus filmek kliséiből, lifestyle magazinok "szerelmi tanácsaiból" is használ (szintén kissé abszurd módon), amelyek manapság számos ember vágyait, elvárásait vagy reményeit táplálják, pedig a hétköznapok lehetőségeitől (és valós örömeitől) sokszor meglehetősen távol állnak.
Aztán a "gépek" reakciói és az objektivizálás feltétlen elfogadása (a körömletépős teszt...) az alapkérdés – ki nem mondva –, hogy a mindenhatónak mondott tudomány, ami mindent gépies biokémiai és fizikai reakciókból vezet le, mit kezd az egyáltalán nem mérhető érzelmekkel, és tesz megkérdőjelezhetetlenné egy hazugságot, azaz hogy lelki folyamatokból egzakt tesztek, számítások, vizsgálatok, "igazságok" következhetnek.
Hosszan lehetne még elemezgetni, mi mindenről szól ez a film, de érdemesebb inkább megnézni.