Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
85

Hitler: A gonosz születése (2003)

Hitler: The Rise of Evil
Filmadatlap
 
19
Szereplők
4
Vélemények
34
Képek
1
Videók
 
FilmFlash   2018. 06. 13.

legújabb vélemény

Fájdalmasan hiteles

Christian Duguay kanadai rendező egy hihetetlenül informatív és érdekes megközelítésekkel teli történelmi drámát készített 2003-ban, mely máig a legjobb Hitler életrajz a filmvilágban. Végigkíséri a német diktátor életét a gyermekkortól egészen hatalomra jutásáig (1933-ig) amikor a Führer már 44 éves. A film legfőbb értéke, hogy különleges és új részletekkel tárja elénk Hitler jellemalakulását és közvetlen környezetének tagjait. Megismerjük például azt az embert, aki leginkább befolyásolta a 20-as években és akiről szinte semmit nem tanítanak az oskolában, ő Ernst Hanfstaengl kiadó és üzletember (a filmben Liev Schreiber alakítja). Ugyancsak bemutatásra kerül egy másik lényeges, de szintén ... több»

 
Artemisia   2018. 02. 09.

Hitler előtörténetével foglalkozik, a hatalomra jutásával, vagyis az érdekesebb rész előtt fejeződik be. Kivonatosan, évenként haladva végigjárja Hitler 2.világháború előtt életét,zömében érdektelen eseményeket, száraz tényeket,unalmas adatokat mutatva be, amitől vontatott, fárasztó lesz a film. Az első 20-25 perc-ig jól haladnak a történések,utána látványosan lelassulnak.Szerintem nem kellett volna ilyen hosszú játékidő, talán jobb lett volna egy-egy fontosabb,izgalmasabb eseményt kiragadni és azok köré szőni valami fordulatos, érdekes cselekményt. Az eltúlzott szentimentalizmussal is nehéz mit kezdeni amivel az egyes jeleneteket ábrázolják,(pl. a Hanfstaengl családnál tett látogatásai, a könyve írása,a Geli Raubal és Eva Braun-nal való találkozása). Ezenkívül a Hitlert alakító színész nem elég karizmatikus, nem élethűen adja vissza a személyiségét,a frizurán és bajuszon kívül nem is hasonlít rá, a magyar hang végképp nem illik a képbe.Ettől függetlenül hasznos megnézni a filmet,mert a hiteles, hasznos információkat tartalmaz, csak kevésbé szórakoztató.


 
Meldrum   2017. 01. 04.

Robert Carlyle kitűnő színész , a szinkronhang (Kerekes József ) borzalmas . Ilyen hanggal 3 embert nem tudna senki semmire befolyásolni ,nem,hogy egy egész nemzetet.

 
JollyDzsé   2016. 11. 28.

filmes történelemóra, ami tele van zsúfolva tényekkel, és nehéz befogadni, annyira gyorsan követik egymást az események

 
Az alapos előkészítéssel megrendezett dráma árnyalja azt az összképet, melyet iskolai tanulmányainkból a korszakról és Hitlerről ismerünk. Filmként és történelmi anyagként is (házi értékelési rendszerünkben) erős 4,5 csillagra értékeljük. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.