Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
16
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Érdekességek: Hivatali patkányok (1999)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 12 800 000 dollár volt (imdb.com).

 

2008-ban a Entertainment Weekly a Hivatali patkányokat a 73. helyen beválasztotta a 100 legjobb film 1983-2008-ig című listájára.

(LionelMessi10)
 

2008-ban a film az ötödik helyen szerepelt az Entertainment Weekly a "25 nagy komédia az elmúlt 25 évből" című listáján, annak ellenére, hogy eredetileg rosszul értékelte a filmet.

(LionelMessi10)
 

12,2 millió dollár bevételt hozott a film.

(LionelMessi10)
 

10 millió dollárból készült a film.

(LionelMessi10)
 

Milton karaktere egy olyan emberen alapszik, aki Mike Judge munkatársa volt még akkor, amikor a rendező mérnökként dolgozott. Egy találkozásuk során az illető elmesélte neki, hogy azért hagyta ott a munkáját, mert őt is sokszor kényszerítették arra, hogy az asztalával ide-oda költözzön, akárcsak Milton.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Összesen öt ember mondja meg Peternek, hogy lehagyta a borítót a TPS-jelentésről: Egy férfi a telefonban, Lumbergh, Portwood, valamint Michael és Samir is az ebédidő alatt.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az a jelenet, amelyben a három színész szétveri a nyomtatót, a Family Guy egyik epizódjában is visszaköszönt (7. évad 2. rész, "I dream of Jeusus" címmel).

(ArpiHajdu és Réci )
 

A rendező, Mike Judge cameója: Joanna főnökét alakítja az étteremben.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A premiert követően a film nem szerepelt túl jól a mozipénztáraknál, azonban miután kiadták VHS-en, hirtelen kultikus státuszra tett szert. Ezt követően a rendezőnek, Mike Judge-nak felajánlották, hogy rendezze meg a Hivatali patkányok folytatását, de visszautasította a felkérést.

(hp)
 

Orlando Jones a magazinárus Steve karakterét unokahúga alapján formázta meg.

(hp)
 

Jennifer Aniston karakterét Joannának hívják, mely egyúttal a színésznő második keresztneve.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.