Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
16
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Vélemények: Hivatali patkányok (1999)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
ArpiHajdu és Réci   2016. 08. 22.

Ritkán fordul elő velem, hogy egy vígjátékot kb két hét alatt kétszer is megnézzek, ám a Hivatali patkányoknak sikerült, pedig nem egy mai film, mégis ezerszer jobbnak találom, mint a manapság készült vígjátékok 90 százalékát. Egyrészt nagyon szórakoztató, az emlékezetes figurák (pl. Milton vagy Lumbergh) a végtelenségig el vannak túlozva, másrészt pedig egy finom kritika is van benne, s nemcsak az irodai munka világa felé, hanem úgy az egész kapitalista, meg céges gondolkodás felé. Én remekül szórakoztam mindkét alkalommal mikor láttam, ezért mindenkinek javaslom!

 
indingo   2018. 02. 11.

Alig történik benne valami. Kitalálják ezt a vírus dolgot, utána már másnap visszalépnének, de egy váratlan esemény megmenti őket. Ez kb. 20 perc alatt játszódik le.


 
harnas1207   2018. 12. 10.

A film maga nagyon gyenge, de amikor te is egy irodába dolgozol és felismered a munkatársaidat a szereplőkbe vagy nap mint nap átéled a filmbéli eseményeket, akkor nagyon is mókás lesz. Én élveztem, és szubjektíven jónak tartom a filmet, de nem kimondottan ajánlom.

 
Ragemarci   2015. 11. 21.

Kellemes szatíra az irodai munkáról

 
D. Wolfe   2016. 04. 26.

Többet vártam tőle, és nagyon meglepett, hogy a sztorija mennyire nem állt össze egy kerek egésszé. Inkább csak nagyon jó jelenetek voltak benne, de az összkép annyira nem nyűgözött le, a romantikus szálat pedig totál feleslegesnek éreztem. Azért nevettem rajta, nem is keveset, főleg a karaktereken, akik tényleg nagyszerű karikatúrák, főleg Milton.

 
Ghotik   2016. 09. 27.

Nem igazán jött át a film, mert nem nagyon tetszett a humora és a színészek karaktere sem. A film hangulata sem jött be. Nekem csalódás volt, nem nézném újra!

 
nagybenedek   2016. 12. 26.

A filmet én személy szerint átlagosnak mondanám, bár lehet, hogy kell hozzá egy megfelelő hangulat is. Egyszer megéri megnézni. Vígjátéknak úgy ahogy elmegy.

 
anita9215   2016. 05. 08.

Viccesnek akart tűnni a film de sajnos inkább káosz lett belőle ami nem tetszett. Nekem itt teljesen kész volt a káosz az egész film össze vissza volt azt se tudtam hol áll a fejem mire a végére értem. A sztori még egész jól le is ment volna, de a megvalósítás igazán nem tetszett. Ez most felejtős.

 
HZ007   2015. 03. 02.

Szerintem a leghumorosabb módon ez a film mutatja be az irodai élet mindennapjait. A főnökség nyomása és felsőbbrendűsége a dolgozókon, azok kiszipolyozása, egyszerre nyomasztó és humoros. A leginkább a népszerű Office sorozathoz hasonlít. Akinek az tetszett, annak ez a film is be fog jönni.

 
spikeZ   2016. 01. 02.

Bár a film nagy részén az ember a hasát fogva nevet, van itt komoly mondanivaló is, nem is akármilyen. Persze ez a film sem váltja meg a világot, de nagyon jól megragadja a témáját, és amellett, hogy szórakoztat, elég markáns görbe tükröt is állít. Úgy beleznék én is egy halat az asztalomon.

 
Buborék   2015. 06. 29.

Felejthető film, nem hagyott mély nyomot bennem. A történet sablonos, a humora egyáltalán nem jó. A színészekre nem igazán lehet panasz, de egyszer elég megnézni, mivel nem valami szórakoztató!

 
DarkLion   2014. 12. 15.

Minden multi irodai dolgozójának szívből tudom ajánlani, valószínűleg másnap egész máshogy értékeli majd a munkahelyét. Nem rosszból, sőt! De mindenkinek csak ajánlani tudom, aki érti és kedveli is a humort, ettől a filmtől meg fogja kapni.

 
RókaÚr   2014. 10. 17.

Soha korábban, és azóta sem született olyan film, ami a nagyvállalati kultúrát ilyen jól parodizálta ki. És eközben iszonyat vicces is.

 
philboy   2014. 10. 03.

Ron Livingston fergeteges alakítást nyújtott, öröm volt nézni, amit a vásznon kiművelt. Pár éve egy barátom ajánlására néztem meg, azóta pedig nem telik egy pár hónap, hogy ne venném elő, pláne egy zűrös nap után. Nekem ez egyfajta terápia, próbáljátok ki, beválik!

 
Nagy Zsolt   2019. 02. 16.
Nem elvuló problémával foglalkozik a film!

A kornak megfelelő humor. Az üzenete pedig egyenesen kiváló! Tenni-akarás, lázadás, kihívás és merészség kell, ahhoz, hogy az ember, fordítani tudjon sorsán - ez az üzenete a filmnek. Napjainkba is, nemcsak Magyarországon, de az egész nyugati világban, milliók vannak olyan helyzetben, mint a film főszereplői. Sajnos, még mindig, a filmben bemutatott vállalatirányítási módszer, elv és hangulat uralkodik, szinte mindegyik multinacionacionális nagyvállalatnál (persze, modernebb nyomtatóval - ami szintén nem működik! :) ).

 
mártilány   2015. 02. 20.

Mindenhol csak jó hallottam erről a filmről, kicsit utána is olvastam, talán ezért is vártam nagyon sokat, de végül fele annyit sem kaptam. Talán a túlzott hype tett be az egésznek, de én csak egy közepes vígjátékot láttam, meg embereket, akik ebbe mindenfélét bele akarnak magyarázni.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.