Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
59

Hosszú árnyak (1983)

House of the Long Shadows
Filmadatlap
 
19
Szereplők
1
Vélemények
9
Képek
1
Videók
Hosszú árnyak

 
Kóborló   2019. 11. 03.

legújabb vélemény

Családi összejövetel egy ódon kastélyban

Régóta szemezgettem már ezzel a filmmel, és nem is oly rég úgy gondoltam, épp itt az ideje, hogy belevágjak az 1982-ben készült House of the Long Shadows, avagy itthon a Hosszú árnyak című angol horror-komédiába. Kissé savanykás szájízzel fejeztem be eme alkotást. Erőteljesen érezhető, hogy nem egy mai alkotással lesz dolgunk, bár ez engem soha nem tántorított el egyetlen filmtől sem. A korát, illetve, hogy egy angol honból származó alkotással lesz dolgunk, több szempont szerint is nagyjából be tudjuk azonosítani. Mind a kamerabeállításai, mind pedig az a fajta hangulat, ami szinte az összes angol filmben érezhető, itt is tetten érhető (és ezzel kapcsolatban semmi fajta negatívum nincs is r... több»

Desi Arnaz Jr.
Vincent Price
John Carradine
Vincent Price
Peter Cushing
Christopher Lee
John Carradine
Peter Cushing
John Carradine
 
A horror szerelmeseinek, és a műfaj nagy legendái iránt rajongóknak mindenképpen ajánlott. több»
 

A felvételeket öt hét alatt készítették el.

(Kóborló )
 

Ez volt a film rendezőjének, Pete Walkernek az utolsó filmje.

(Kóborló )
 

Ez az egyetlen olyan horrorfilm, ahol a horror négy nagy veteránja (Christopher Lee, Peter Cushing, Vincent Price és John Carradine) egy közös filmben szerepel.

(Kóborló )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.