Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
7
Vélemények
13
Képek
1
Videók
 
dulkap   2017. 08. 03.

legújabb vélemény

Clint Eastwood kétségtelenül jobb rendező, mint színész. Színészként inkább karizmája van, mint istenáldotta tehetsége. Ezúttal is kiváló munkát végzett drámai szinten, bár a sportjeleteket azért hagytak kívánnivalókat maguk után, bár itt nem is azon... több»

 
pisti18   2015. 08. 28.

Clint Eastwood-tőle szokatlan-polgárjogi aktivista életét dolgozza fel,kiváló szinészekkel, kiváló rendezéssel. Ami igaz, az igaz, ez a film sok-sok politikusnak lehetne irány mutató. Csak ajánlani tudom.


 
Rikudou6   2015. 08. 12.

Csodálatos alkotás persze ez csak az én véleményem azonban én azt kaptam, amit elvártam tőle. Egy igazán összetett és rendben lévő történetet kellően kiváló színészekkel. Egy szóval: szerettem.

 
keepingboy69   2015. 02. 04.

Nem értem miért szidják az emberek ezt a filmet, szerintem Morgan Freeman legalább annyira jó benne, mint mondjuk egy vígjátékban. Nem az évszázad filmje, de teljesen nézhető.

 
norbyyyyy2344   2015. 02. 23.

Egy hihetetlen jó film, amiben Morgan Freeman zseniálisan alakítja Mandelát. A történet amit feldolgoz valóságos és szívbemarkoló történet, ahogy egy rasszizmustól fűtött ország félreteszi minden nézeteltérését és beáll egy emberként a rögbi csapatuk mellé!

 
tamas84   2015. 10. 16.

A film nagyon jó volt, főleg azért, mert igaz történetet dolgozott fel, nem kellett kiszíneznie a történteket. Jó tudni, hogy ilyen emberek, akik jószívűek, állhatatosak, és akik tenni akarnak valamit a többi emberért, ténylegesen léteznek, léteztek,... több»

 
Sziszi   2015. 04. 12.

Morgan Freeman hihetetlenül jól alakítja Mandelát, pedig alapvetően elég eltérő a két fickó fizimiskája, de mégis. Nagyszerű alakítások vannak a filmben, és az egész hangulata is abszolút megkapó, teljesen bevonódsz, ahogy nézed, és együtt szurkolsz a Dél-afrikaiakkal.

A film összbevétele 124 514 011 dollár volt (imdb.com).

 

Nelson Mandela maga mondta, hogy csak Morgan Freeman játszhatja el őt.

(kázsé)
 

A filmben látható börtöncella Nelson Mandela valódi cellája volt.

(kázsé)
 

A film forgatása alatt Clint Eastwood rögbirajongóvá vált.

(kázsé)
 

Morgan Freeman balkezes, de a film kedvéért megtanulta használni a jobb kezét.

(kázsé)
 

Matt Damon aggódott, mert fizikuma nagyon eltér a valódi Francois Pienaarétől, de kamerabeállítások segítségével megoldották, hogy ugyanolyan magasnak látsszon.

(kázsé)
 

A meccsek forgatása közben csak 2000 statisztával dolgoztak, filmtrükkök segítségével duzzasztották fel a közönséget 60 000 főre.

(kázsé)